Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Elég volt!

hatar1Az esős áprilisból. Eddig több mint 40 mm csapadék hullott le. Ez többször annyi, amennyi az elmúlt években esett ebben a hónapban átlagosan, mondta Hámos Lajos, a Kösely ZRt. ágazat vezetője.

 

hatar2A növényvédelmi szakmérnök szerint a csapadéktól és a miatta kialakuló gombabetegségektől idén nagyon nehéz lesz megvédeni a növényeket. Már ha lesznek egyáltalán. Mert egyelőre vetni sem lehet. A gépek nem tudnak rámenni a földekre és bizony, amit húsvét előtt sikerült földágyba tenni, az a mag sem kelt még ki, mert hideg van rá. A föld csak most kezdene melegedni, de a kialakuló belvizes részeken minden bizonnyal még jó ideig nem lehet dolgozni. Ami pedig víz alatt van, az ott is marad. A búza például a mélyebben fekvő területeken ki fog pusztulni.

hatar3A gazdák májusban a vetés után örültek volna a sok csapadéknak, most azonban csak bosszankodnak miatta. Mint ahogy a virágzó gyümölcsfák tulajdonosai a múlt heti eső miatt, ami egyes helyeken borsószem nagyságú jéggel érkezett.

 

 

 

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások

 
0 #1 ubi40 2010-04-22 19:33
Ha már csapadék akkor a harmadik ütemezésű csatornázásról is eshetne szó az illetékesek bevonásával,elő re is köszi. :cry:
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)