Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Rendőrségi hírek

rendrlogAz elmúlt napokban szerencsére nem sok baleset történt, tájékoztatta a Szoboszlói Színest Fehér Gyula a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedési osztályvezetője.

Április 10-én egy tehergépkocsi ütközött érintőlegesen személygépkocsival. A tükrök értek össze. Az esetet szakértők bevonásával vizsgálják, mivel a felelősség kérdése nem volt egyértelmű. Hiába a teherautó ment át a másik sávba és a személyautó sofőrjének kellett lehúzódni a padkára, hogy ne legyen nagyobb baj, a teherautó vezetője azt mondta, kívülálló ok miatt tért át a szemben jövő sávjába és a vizsgálatra ezért van szükség.

Április 12-én személygépkocsi nem adott elsőbbséget a Szilfákalja 15 szám alatti szervizútnál a kerékpárúton közlekedő biciklisnek. A balesetben a kerékpáros előreláthatólag nyolc napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett. A sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Szintén szabálysértési eljárásra számíthat, szabálytalan előzés miatt, az a gépjárművezető, aki a Nádudvari úton kerékpáros előzésébe kezdett, úgy, hogy közben őt már előzték. A balesetben az autó utasa könnyebben sérült.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának munkatársai az elmúlt napokban, két esetben helyszíneltek Egyek belterületén.

Fehér Gyula százados felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőben a kialakult forgalmi helyzet miatt sokkal többet találkozhatunk, első körben főleg reggelente, egyenruhás rendőrrel az utcán. A rend őrei most már nem figyelmeztetni fognak, mert az nem vezetett eredményre, hanem büntetni. A helyszíni bírság tétele egy „csak átszaladtam a boltba életemben először” esetén három ezer forintba fog kerülni, de visszatérő szaladgálók esetén a tarifa jelentősen nőhet, elérheti a húszezer forintot, amiért már érdemes a pár méterre levő valamelyik zebrát megcélozni. Ha mindezt a zebrán tesszük, de biciklin ülve, és nem kerékpárúton, a tétel ötezer forinttól indul. Ez a produkció ugyanis veszélyesebb, mint az előző és tökéletesen alkalmas az autóvezetők megtévesztésére.

A március végén történt halálos balesettel kapcsolatban Fehér Gyula elmondta, hogy nagyon sok tanút hallgattak meg, mely alapján elmondható az Audiban nem csak a sofőr ült. Az utasok szintén büntetőeljárás alá lesznek vonva. A törvény szerint büntetési tételük két évig terjedő szabadságvesztés, vagy közérdekű munka, vagy pénzbüntetés, aminek tételét a bíróság dönti el. A sofőr a törvény szerint 3-5 év közötti büntetésre számíthat. Az ügy megítélésében enyhítő körülmény, ha az utasok maguktól jelentkeznek és közreműködő, megbánó magatartást tanúsítanak.

 

 

Födő István rendőr százados, a nyomozó alosztály vezetője konkrét ügyekben kéri a lakosság segítségét.

Április 9-én 8 és 10 óra között megrongálták a MOL kútnál működő kézi autómosónál található mosópisztolyt és hozzá tartozó tömlőt. A rongálási kár negyven ezer forint. A rendőrség kéri, hogy aki bármit tud az esettel kapcsolatban, jelentkezzen. Szintén jelentkezőket várnak a nyomozók használt bicikli eladásokról. Hajdúszoboszlón ugyanis megnőtt a kerékpár lopások száma. Az elmúlt időszakban 21 darab kétkerekű járgányt tulajdonítottak el, elsősorban a buszvégállomás és az egészségház környékéről. Nem szent a tolvajok számára a magánházak kertje és a társasházak közös helyisége, lépcsőház feljárója sem. Tehát a lakosság felé az a kérés, hogy vigyázzanak jobban értékeikre! Zárják jó lakattak kerékpárjaikat! A biciklit vásárolni szándékozóktól pedig azt kérik, hogy szóljanak a rendőrségnek, ha valaki „fű alatt”megvételre ajánl kerékpárt. Ha más nem azért, mert ha nem bukik le az elkövető, ismét lopni fog, lehet pont azt, amit pár napja eladott számunkra.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)