Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Így szavaztunk

valasztasÁprilis 11-én a 7. számú választókerületben érvényes és eredményes volt a választás. A legtöbb szavazatot ismét Márton Attila kapta, aki ezzel a felhatalmazással negyedik ciklusát kezdheti meg a Parlamentben.

1valasztas2010Az eredményeket együtt értékeltük a jelöltekkel és természetesen szerettük volna megkérdezni a győztes véleményét is. Márton Attila azonban nem kívánt nyilatkozni a Szoboszlói Színesnek. Azt mondta mindig szivesen áll az újságírók rendelkezésére, nekünk azonban az elmúlt évek tapasztalatai miatt, nem kíván válaszolni.

A választások során a második legtöbb szavazatot Kocsis Zsolt, a Jobbik Magyarországért jelöltje kapta. Köszöni szépen a hajdúszoboszlóiaknak és mind a 12 település lakóinak, hogy támogatják a párt elképzeléseit. A Jobbik senkivel nem lép koalicióba, de támogat minden olyan ügyet, ami a nemzet érdekét szolgálja. Amit a kampány során igértek be akarják tartani. A Parlament legyen kétkamarás, létszámát 200 főre szeretnék csökkenteni.

2valasztas2010A jogtalanul elvett állampolgárságot visszaadni a határokon túl élő magyaroknak és elszámoltatni a politikusokat. Az óra ketyeg. Kocsis Zsolt emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor azt igérte, két héten belül mindenhol rendőr lesz. A határidő hamarosan letelik.

A Jobbik indul a helyhatósági választásokon, jelöltjei készen állnak a megmérettetésre. Jelenleg a második fordulóra készülnek. Segitenek társaiknak és biznak abban, hogy a Fidesznek nem lesz meg a kétharmados többség. Egyszer már volt egypártrendszer, nem szeretnék újra azt és remélik a választók sem.

A Jobbik szerint nem volt igazi a kampány, nem volt vita, csak mocskolódás és Őket agyon hallgatták. Nagyon kevés helyet és időt kaptak a sajtóban. A kampányt saját erőből oldották meg. Körzetünkben, óriási ellenszélben, egy fillér nélkül kezdték a munkát. Zsebbe nyúltak és összedobták a rávalót. Elképzelni sem tudják, hogy más pártoknak honnan volt annyi pénze, mint amit az utcákon láthattunk.

 

3valasztas2010Szavazatszám alapján Dr. Oláh Lajos következik, aki őszintén bevallotta jobb eredményre számított. Úgy érzi Hajdúszoboszlón is az országos tendencia érvényesült, pedig városunk más helyzetben van, mint az ország sok más települése. Hajdúszoboszló az elmúlt 8 év alatt rengeteget fejlődött és a politikus állítja, ezért bizony sokat kellett dolgozni.

A jövőben az MSZP tisztességes ellenzéki politikát kíván folytatni, nem olyat, mint a Fidesz. Minden olyan ügyet, mely a nemzet érdekét szolgálja fel fognak karolni. Megszavazzák a kisebb Parlamentet, melyet az MSZP már többször javasolt és egyet értenek az önkormányzatok létszámának csökkentésével is.

Dr. Oláh Lajos nagyon bízik abban, hogy a jövőben ugyanúgy fog Hajdúszoboszló és a körzet fejlődni, mint az elmúlt években. Az ígéretek betartását és a fejlesztések megvalósítását az MSZP számon fogja kérni rendszeresen és következetesen.

4valasztas2010Az őszi helyhatósági választásokra készülnek és bíznak abban, hogy akkor már nem pártokra, hanem személyekre fognak szavazni az emberek. Olyanokra, akik tényleg sokat tesznek közösségükért, városukért.

A sajtóval kapcsolatban megjegyezte, igenis furcsállotta, hogy néhány dolgot még a „nagyok” sem mertek rendesen lehozni. Az országos tv csatornák sem adtak hírt bizonyos Fideszes eseményekről. Aki tárgyilagosan szeretne tájékozódni, sok esetben a világhálón kell próbálkoznia. Legjobban az bántja, hogy nem került sor a jelöltek közötti építő vitára, melyre véleménye szerint igenis lett volna igény.

IGEN, LEHET MÁS A POLITIKA! Mondják az LPM-sek, akiknek jelöltje, Dede Tamás a képzeletbeli ranglista negyedik helyét foglalhatta el április 11-én éjszaka.

Az első szó a köszöneté! Függetlenül a várakozáson felüli, hét és fél százalékos sikertől, a Lehet Más a Politika köszönetet mond mindazoknak, akik az elmúlt egy évben segítették a magyar demokrácia megújítását. Az LMP valóban más párt, mint a többi. Ez a párt nem a vezérek és a birkák pártja. Ez a párt valódi politikai közösség, amiben mindenki egyenrangú. A siker, ha bekövetkezik, mindannyiunk sikere lesz. Azoké a névtelen hősöké, akik ebben a hosszúra nyúlt télben a szabadidejüket, saját pénzüket nem sajnálva gyűjtötték az ajánlószelvényeket, akik a saját önfeláldozásukkal lehetővé tették, hogy egyáltalán rajta legyünk a szavazólapon, mondta Dede Tamás és Nagy Gyula Zoltán.

5valasztas2010Amikor egy évvel ezelőtt létrehozták a Lehet Más a Politikát, akkor sokan azt mondták, hogy lehetetlenre vállalkoznak. Hogy nem lehet milliárdos támogatók nélkül pártot csinálni. Hogy nem lehet a választók széles tömegei számára kevéssé ismert arcokkal nekivágni. Hogy nem lehet kimaradni a sárdobálásból. Hogy nem lehet pozitív és bonyolult üzenetetekkel, 220 oldalas választási programmal kampányolni. Most sokkal több minden történt, mint hogy egy új párt bejutott az országgyűlésbe. Ma kiderült, hogy igen, lehet más a politika! Igen, lehet csak és kizárólag az állampolgári öntudatra pártot szervezni! Lehet az állampolgári adományokból kampányolni! Lehet a választók bölcsességére építeni! Lehet olyan politikai közösséget létrehozni, amelyben nincsen hierarchia, amiben mindenki egyenlő és teszi, amit tennie kell. Körzetünk jelöltje ebben hisz és bízik abban, hogy a helyhatósági választások idején egyre többen gondolkoznak majd hasonlóan. Az igazi munka csak most kezdődik az LMP számára. A választók bizalmát eddig minden párt eljátszotta. Ezért nekünk százszorosan meg kell érte dolgoznunk. A parlamentben ellenzékben leszünk, nem a bársonyszékek érdekelnek minket. Ellenzékben leszünk, de építő ellenzék leszünk. Nem akarunk sem a kormány, sem a többi párt ellenfele lenni. A mi ellenfelünk a korrupció lesz. A szegénység és a kirekesztés. A környezetünk tönkretétele. A politikai háborúskodás. Azon leszünk a parlamentben, hogy a politika visszanyerje eredeti értelmét, hogy a közügyeink intézése legyen. Hogy a parlamentbe költözzön vissza a józan ész, mondta az LMP Hajdúszoboszlói csapata.

A választások második fordulójával kapcsolatban megtudhattuk: „az LMP nem lép vissza egyik párt érdekében sem, hiszen az LMP éppen azért jött létre, hogy demokratikus alternatívát kínáljon a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben. A visszalépésnek nem is lenne értelme, hiszen a felmérések szerint az LMP szavazóinak a többsége a párt jelöltjének a visszalépése esetén nem menne el szavazni a második fordulóban, akik pedig elmennének szavazni, azok nagyjából egyforma arányban szavaznának a Fidesz és az MSZP jelöltjére.”

A sorban Makay Zsolt, az MDF jelöltje következik

Hajdú-Bihar megyében az MDF 2,34 százalékot ért el listán, ön pedig a hajdúszoboszlói központú körzetben 3,66 százalékot. Meglepte az végeredmény?

Igen, nagyon. Minimum 5 százalékot vártam, de nem tudtuk semlegesíteni az országos trendet.
Ugyanakkor egyértelműen Somogyi Zoltánt, a párt kampányfőnökét és az SZDSZ-szel való közös indulást tartom felelősnek a választási kudarcért. Látszik, hogy az eredmény nem az egyénektől függött. Elhibázott volt a konfliktusos politika és a kampánystratégia. A szavazók a kormánypártokat büntették az elmúlt 8 évért, mi pedig – a közös indulással – magunkra húztuk az SZDSZ „bűneit”. Közben pedig mindenki minket támadott. Az MSZP rossz helyzetelemzéséből a szavazóit féltette tőlünk, a Fidesznek pedig régóta rossz a kapcsolata velünk.

Mik a jövőbeni céljai?

Még azt sem döntöttem el, hogy maradok-e politikai pályán. Nagyon sok öröm ért, de nagyon sokat is csalódtam. Számomra nem megélhetési kérdés a politika. Nemrég például egy gyógyszertárlánc keresett meg azzal, hogy legyek a marketing-igazgatójuk. Én most is egy panelházban élek és lehet, hogy négy év múlva is ott leszek a feleségemmel. Nem vettem fel hitelt a mandátumomra, mint mások.

Mindenesetre gratulálok az egyéni körzetben újból megválasztott országgyűlési képviselő úrnak s bízom abban, hogy kormánypárti egyéni képviselőként azon fog dolgozni, hogy minél eredményesebben képviselje Hajdúszoboszló érdekeit.

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)