Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Elkezdődött a „mazsorett szezon”!

Hziverseny085Néhány új koreográfiát is bemutatva,már az Aqua-Palace átadási ünnepségén is fellépett a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár Mazsorett Együttesének az egyik csoportja. Ezzel, mintegy nyitányát adta ez évi fellépéseiknek.

Március 27.-én, a most alapított Hajdúszoboszlói Mazsorett Együttesért Alapítvány támogatásával – hosszú kihagyás után – ismét megrendezték a szóló, duó-trió táncosok Házi Bajnokságát. Mintegy huszonhárom vállalkozó szellemű táncos mutatta be tudását egy független, hozzáértő táncpedagógusokból álló zsűri előtt. Részben ez a verseny volt hívatott arra választ adni, hogy kik lehetnek azok a táncosok, akik majd indulhatnak az Országos Bajnokságon. Ott ugyanis kategóriánként két főben limitált az indítható létszám. A szülők, rokonok, érdeklődők előtt fellépőkön még látszott versenyláz, de összességében biztató teljesítmény nyújtottak.

A zsűri az alábbi eredményt hirdette ki:

Cadet solo:

1. Páll Renáta

2. Pap Vivien

3. Kurucz Henriett

4.Parti Viktória

5.Szász Nikolett

6.Varga Brigitta

 

mazsorett1Cadet duo:

1. DomonkosLilla-Tóth Viktória

2. Páll Renáta-Szász Nikolett

 

Junior Duo:

1. Czeglédi Stefánia-Fazekas Anikó

2. Fekete Rebeka-Helecz Nikolett

 mazsorett3

Senior solo:

1. Horog Rita

2. Darabos Dóra

 

mazsorett2Senior duo-trio:

1. Darabos Dóra-Horog Rita

2. Darabos Dóra-Várdai ágnes

3.Horog Rita-Kállai Daniella

4. Németh Nikolett-Ónodi Orsolya-Sánta Anett

5. Varga Erzsébet-Varga Katalin

 

mazsorett4A Házi Versenyt követő napon rendezték Tiszaújvárosban a Magyar Látványtánc Sportszövetség területi kvalifikációs versenyét. Itt minden korcsoport és a szóló, duó táncosok is neveztek. A táncosokat népes szurkológárda(szülők, konok,barátok) is elkísérte . A verseny nagy sikerélménnyel zárult, hiszen minden számban sikerült a versenytársakat megelőzni. Hogy az OB-n ki vehet rész azt az öt helyszínen megrendezett területi verseny összesített eredményei alapján dől el. A Szövetség Országos Bajnokságát Budapesten rendezik, ahol a Kaposváron megrendezendő Európa Bajnokságra lehet majd kvalifikálni.

mazsorett52010. április 3.-án újabb megmérettetésen vett részt a Hajdúszoboszlói Mazsorett Együttes kadet és junior csoportja. Mezőberényben rendeztek „A” kategóriás nemzetközi mazsorett versenyt, amelyen nyolc magyar település csapata(Mezőberény, Gyál, Debrecen, Forráskút, Makó, Dunaföldvár, Hajdúszoboszló, Mórahalom), valamint cseh és román versenyzők vettek részt. A mezőny erősségére jellemző, hogy az indulók között Európa bajnokok és helyezettek is szép számmal voltak. Táncosaink – a lelkes szülők kitartó, hangos buzdítását, támogatását is maguk mögött érezve – nem vallottak szégyent.

Minden csapat két színpadi botos koreográfiát adott elő és ebből számolt a nemzetközi zsűri átlagpontszámot. Ennek eredményeként a kadet csoport harmadik helyezést ért el, megelőzve többek között a Debreceni Valcer Táncstúdió csoportját is.

A juniorok – ugyancsak két produkciót előadva – a negyedik helyen végeztek. Baton kadet szóló kategóriában három táncosunk indult. Pap Vivien ötödik, Parti Viktória hatodik, Varga Brigitta hetedik helyen végzett.

Igen szép eredményt ért el baton kadet duó-trió kategóriában a Domonkos Lilla-Tóth Viktória páros. Tartalmas koreográfiát és megnyerő előadásmódot ötvöző táncukkal az induló nyolc páros versenyében bronz érmet nyerve, harmadik helyezést érdemeltek ki. Ugyanebben a kategóriában Páll Renáta - Szász Nikolett duó a hatodik helyen végzett. Junior korcsoportban egy párosunk indult. A Czeglédi Stefánia – Fazekas Anikó duó tizenegyedik helyet szerezte meg.

Ez a verseny jó erőfelmérésnek bizonyult a közelgő országos verseny előtt és látható, hogy mely területeken kell tovább is kitartóan dolgozni a még eredményesebb szereplés érdekében.

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)