Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Egyeseknek semmi sem szent

haranghaz1A Városgazdálkodási Zártkörű Részvénytársaság mindent megtesz annak érdekében, hogy Hajdúszoboszló szép és rendezett legyen, egyesek pedig mindent elkövetnek, hogy ezt megakadályozzák. Mivel a rongálók egyre szemtelenebbek, a lakosság is egyre mérgesebb. A figyelmeztetések kora lejárt! Nincs többé pardon, név szerint fogjuk emlegetni a rongálókat.

 

A Harangházat két ember egy hétig festette, hogy szép legyen május elsejére. 23-án péntek délután fejezték be a munkát, hétfőn reggel pedig az arra járók már arra lettek figyelmesek, újra össze van firkálva városunk nevezetessége. A graffitikból jutott fára, falra rendesen.  A felújítás, melyre szintén az elmúlt fél év merész, buta és tudatlan firkálói miatt került sor több százezer forintba került a városnak. Az oszlopokat favédő anyagokkal látták el, a falat pedig fehér homlokzat festékkel.

Persze Vivien és Junior ebből semmit sem sejt, minden bizonnyal a szülei sem tanították meg arra, hogy más munkáját becsülni kell, a köztulajdont meg még jobban! Arról nem is beszélve, hogy művészeti alkotások megrongálásáért extra büntetést kellene adni! Annyit azonban minimum, hogy az elkövető fizesse meg a kárt és hozassa rendbe, amit elrontott. Így aztán jutalom ellenében keressük Juditkát és a többieket, akik április 27-én összemerték firkálni a Harangházat. Olyan elkövetőket igyekszünk felkutatni, akik hívei a francia manikűrnek, hordanak maguknál fehér körömlakkot és fekete szemceruzát, és olyan alacsony IQ szinttel rendelkeznek, hogy kárt tesznek Hajdúszoboszló legszebb látványosságaiban.

haranghaz3haranghaz4haranghaz5 

haranghaz6haranghaz7haranghaz8

haranghaz9haranghaz10haranghaz11

Keressük azokat a rúdmászásban jeleskedő, minden bizonnyal fiatal embereket is, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek a közterületen lebegő zászlók begyűjtésére. A Harangházzal szemben ugyanis, a szökőkút mögött, a zászlórudakról hét zászlót vittek el nem rég, kettőt pedig, egy európai uniósat és egy nemzetit az önkormányzat épülete elől. A zászlókat sokan szeretik, a kicsik közül minden ünnep után sok hiányzik.

zaszlo1zaszlo2

A villanyoszlopokra tűzött kis zászlólopásokról, Földesi János, a VGZRt főmérnöke pontos kimutatást vezet. Éves szinten jól kiolvasható a táblázatból, hogy melyik ünnep kapcsán mi a kelendő és az is, hogy melyik évben hogyan fogytak a kiszászlók. A bosszankodásnak pedig itt még nincs vége!

zszlk

burkolat1burkolat2

Keressük még azt a bátor illetőt, aki pár hónapja szorgosan gyűjtögeti a Szent Erzsébet utca kizárólag antracit színű térburkoló kövét. Január óta három alkalommal szedett fel köveket, feltételezhetően ugyanaz a személy, mindig ugyanarról a helyről, az utca közepéről. Először 17 darabot vitt el, aztán több mint, egy egész négyzetméternyit, 43 darabot és egy hete ismét 22 darabot. Jó lenne tudni, hány négyzetméterre van még szüksége, eddig bő kettő már meg van! Adnánk neki árajánlatot, mert ha a feljelentés alapján a rendőrség találja meg, drágább lesz a tarifa!

 

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

 


nemzeti városi nemzeti városi nemzeti városi nemzeti városi    

200 6 200 7 200 8 200 9 20 10
március 15. 22 20 14 2 11 6 11 5 10 8
május 1.     5 4 6 1 31 9    
hajdú városok                    
augusztus 20.     24 13     13 4    
szeptember 2.     9 9     4 1    
október 23. 6 6 14 6     16 10    



66 34

75 29 10 8

Hozzászólások

 
+2 #1 Guest 2010-04-30 22:56
Szomoruan es szegyenkezve olvasok a zazlotolvajokro l. Nem hiszem,hogy tudjak a tenyt,hogy a magyar nemzet zaszlajaert hanyan adtak eletuket a Szabadsagharc vagy az Otvenhatos forradalom alatt. Ha tudnak olvasni a tettesek magkerem oket,hogy kerdezzenek errol a temarol szuleik vagy nagyszuleiktol, kik vedtek a zaszlot verukkel,verejt ekukkel. Csak par otlet a varosnak zaszlovedelemro l: A rudat be kell fujni negy ot meter magassagaban szilikon alapu sprayvel ami csuszik,hogy a tolvaj nem tud felmaszni ra, a zaszlot megvilagitva tartani ejjel es automata kamerarendszerr el figyelve tetteseket talalni es torveny ele allitani vagy egy fembol keszult egy meter atmeruju kor szoknyat erositeni a rudra,hogy ne lehesen megmaszni. Tisztelettel HL
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)