Payday Loans
2024 április 27, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Hazudtak!

IMG 8867Polgármesterünk facebook oldalán található : "A kormány becsapta Hajdúszoboszló lakosságát. Hiteget bennünket, kárpótol, mert jól gazdálkodtunk, legalább 200 millió forintra számíthatunk. Jelentem ebben az évben egy fillérre sem...A pénzből két út /Ipartelep,Eötvös / épült volna, míg útszőnyegezés az Isonzó, Móricz Zs., Olajmalom, Kinizsi u.-ban.

 

Megpróbáltunk tájékozódni ebben a tengeri kígyó hosszúságú ügyben. Mintegy 2000 magyar település 1340 milliárd forintnyi adósságát vállalta át az állam. Orbán Viktor ígéretet tett, az adóssággal nem rendelkező kb. 1200 város, község - így Hajdúszoboszló is - kárpótlást kap. Igaz az utóbbiak számára 4 év alatt csak 50 milliárdot szánnak, amely töredéke az átvállalt adósságnak. Szakértőnk a következőket mondta : Az eladósodott területeken 8,8 millió állampolgár él, így az átvállalt adósság lakosonként mintegy 152.000 Ft-ot jelent. Könnyű kiszámolni, ha a város átlagosan lenne eladósodva, akkor kb. 3,6 milliárd forintra lenne jogosult. Ezzel szemben - és ez már tény , jogszabályban rögzítették - elméletileg maximum 200 milliót kaphatunk. A tényleges összeg 1/18-ad részével akarják "kiszúrni a szemünket", és nyílván még mi legyünk hálásak, köszönjük meg Orbánnak, ahogy azt a soproni önkormányzat - önmagát kinevettetve - tette. Mára azonban már a 200 millió is semmibe veszett. A helyi közélet , képviselő-testületi ülések figyelői többször hallhattak már a témáról. Mi magunk is tudósítottunk arról, hogy a fideszes képviselők a város elemi érdekeivel szemben, a legegyszerűbb határozatokat sem szavazták meg, szolgaként teljesítették pártjuk akaratát. Néhány hete Bodó Sándor fideszes képviselő-jelölt és Kocsis Róbert a párt városi elnöke (házi)sajtótájékoztatót tartottak, a lakájmédiának,úgy tettek mintha a közeljövőben pénz állna a házhoz. Hétfőn, azonban döntött a belügyminiszter, és a megyéből Hajdúszovát, Nagyhegyes, Sáránd,Hajdúszoboszló - további 120 más megyében található településsel egyetemben- az idén nem kap pénzt, csak majd jövőre.

IMG 8870Bodó Sándor az első komoly erőpróbán elvérzett, egyszerűen nincs annyi ereje, hogy egy számára is elismerést kiváltó döntést kicsikarjon. Hogyan is lenne, hiszen a fidesz országos listáján, amely legvilágosabban mutatja a párton belüli erőviszonyokat a 112.helyen áll /egyébként a többi hajdú-bihari jelöltnél is - Kósa kivételével - hasonló a helyzet, a még futottak kategória/. Ebből a pozícióból szinte lehetetlen bármit is elérni, szavának nincs súlya. Egyébként sem erőssége a parlamenti munka, az egyenes.hu szerint az elmúlt négy évben alig szólalt fel. Fideszen belüli informátoraink szerint nem Szoboszló a szíve csücske, Kaba az igazi kedvenc. És láss csodát : a kabaiak 180 milliót kaptak. Hogy a "szerencsétlen" sorsú Hajdúszovát miért nem kapott semmit /kevesebb lakos, rosszabb gazdasági feltételek / azt csak egy erre szakosodott nyomozó deríthetné ki. Bodótól függetlenül mondjuk, jár még így nem egyszer a város, mert a legesélyesebb pártok nem indítottak hajdúszoboszlói jelöltet.

IMG 8873A másik "hírhozó" Kocsis Róbert egy külön fejezet, Bodónál sokkal rosszabb eset. Szinte csoda, hogy ennyi ideje képviselő, mert a városért szinte semmit nem tett. Tudja e valaki, hogy a megyei közgyűlés alelnökeként mit hozott a város konyhájára? Aligha, mert ilyet nem tett. Annyira pártkatona, szolgai végrehajtó, hogy még a párttársai is mosolyogják. Állítólag polgármester akar lenni. Kedves fideszesek, bárkit csak őt ne. Saját maga nem tudja, hogy mit akar, hát még egy várost elvezetni. Intézkedésre képtelen, határozatlan. Az említett sajtótájékoztatón Kocsis részben már el is osztotta a semmit. " A pénz juttatása válasz a kétkedőknek" - mondta. Most mit mondana? Bocsánat emberek, megtévesztettem Önöket, de "istenbizony" jövőre majd kapunk. Mondjunk jó nagyokat, hátha nem bukunk le a választásokig. Csapjuk be őket, úgyis ránk szavaznak. Kocsis miatt veszítettünk el egy kedves olvasónkat is. Decemberben még azt írta Bodó úr, hogy hűséges olvasója a Szoboszlói Színesnek, mára olyon sokat változott, hogy még a Szoboszlón tartott sajtótájékoztatójára sem hívott meg. Tudomásul vesszük, be kellett, hogy álljon a struccpolitikát folytató, erőből politizáló, Kocsis Robi csapatába. Egyszerűen bedarálták maguk közé.

Megkérdeztük Dr. Sóvágó László polgármestert, akkor most mi a helyzet? "Ebben az évben már nem lesz pénz. Most azt mondják,majd jövőre. Elfogyott a bizalmam. Az Isonzó, Móricz Zs.,Olajmalom, Kinizsi utcákban természetes - pénz hiányában - nem kezdhetjük meg az útszőnyegezéseket.

IMG 8863

IMG 8869

IMG 8867

IMG 8859

A TV-nek van képviselőjelöltje, vagy a képviselőjelöltnek TV-je?

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-9 #1 ubi40 2014-03-27 06:13
Majd a közmunkások összedobják a pénzt(úgy sem tudnak mit kezdeni azzal a sokkal)és utána társadalmi munkában megcsinálják.Él jen pártunk és kormányunk meg a megbonthatatlan konzerv!
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)