Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ismét egy cikk az éj leple alatt

IMG 8867Az elmúlt héten szerdán feltettem egy cikket Hazudtak címmel. Ezzel az írással kapcsolatban kaptam egy levelet Bodó Sándor országgyűlési képviselőjelölt-től. Ezek szerint mégsem vesztettünk el egy olvasót. A levelében azt kéri, hogy reagálását tegyem közzé. Ezt a reagáló levelet Bodó úr saját facebook oldalára is kirakta az alapdokumentum nélkül, így aki ezt elolvasta nem értette, hogy mi ez a puffogás.

 

Részemről ezért a kis bakiért csak köszönet, mert csak hozott a konyhára 100-200 olvasót, mert így aki kíváncsi volt arra, hogy mi váltotta ki ezt az elégedetlenséget, az átjött a Szoboszlói Színes oldalára megtudni a kiváltó okot is.

Ime a Bodó Sándor levele:

A Szoboszlói Színesben megjelent vádaskodások és a valóság

"TISZTELT SZERKESZTŐSÉG!

IMG 8870Sajnálattal tapasztaltam, hogy a függetlenségét gyakran hangoztató Szoboszlói Színes helyi médium a választási kampány aktív szereplőjévé kíván válni.
Március 26-án, az éj leple alatt megjelent cikke tényszerű tévedéseket tartalmaz, személyeskedő, egyoldalú, ellenségeskedést keltő. Akár önállóan alkotott, akár megrendelésre átvett iromány, véleményem szerint a független tájékoztatás alapvető feltételinek sem felel meg.
Az adósságrendezésben nem részesülő önkormányzatok juttatásait tartalmazó kormányrendelet (ajánlom érdeklődő figyelmükbe), világosan nevesíti, hogy melyik önkormányzat milyen nagyságú támogatásra jogosult.
Hajdúszoboszló esetében ez az összeg 200 millió forint!
A juttatás ütemezése szerint elsőként a 2000 fő alatti önkormányzatok jogosultak támogatásra, majd a következő időszakban a többiek is. Ahogy az adósság sem egy év alatt keletkezett, a megoldás sem megy máról-holnapra!
Ez nem átverés, hanem egy érvényben lévő kormányrendelet, amely eloszlatja azt a helyi aggodalmat, hogy Hajdúszoboszló nem kap semmit. Erről szólt korábbi sajtótájékoztatónk is.
A cikkben viszont „elegánsan" elhallgatják azt a 160 907 835 forint összegű támogatást, amely már Hajdúszoboszlón van, a hitelállomány finanszírozására fordítható.
A környező települések vezetői, akik akaratuk ellenére szereplői lettek ennek a cikknek, erről tudnak?
Hajdúszoboszló polgárai, az Isonzó, a Móricz Zsigmond, az Olajmalom és a Kinizsi utca lakói ismerik ezt a tényt?
Az iromány további részében szereplő, személyeskedő megnyilatkozásokra csupán annyit kívánok válaszolni, hogy sajnálom azt a személyt, akinek ilyen mértékű rosszindulat és ellenségeskedés van a lelkében.
Rossz lehet így élni!
Egy város, egy közösség gazdagsága nem csupán a fejlesztésekben mérhető, hanem abban is, hogy véleményformálói tudnak-e békességben, harmóniában közösen dolgozni, képesek-e kritikai észrevételeiket intelligensen, kulturáltan megfogalmazni.
Ez most nem sikerült!
Sok még a tennivaló!
Remélem, hogy a választási kampány elmúltával lesz lehetőségünk ennek szellemében dolgozni Hajdúszoboszlóért!

Kelt: Hajdúszoboszló, 2014. március 28.

Üdvözlettel
Bodó Sándor"

Most következzen a reagálás, a reagálásra:

Tisztelt Cím!

Buzasi L 01Néhány sorban reagálnék az Ön reagálására. Mivel ez nem helyreigazítási kérelem,- hisz nincs is benne mit helyreigazítani,- nem több mint egy duzzogássál teli kis iromány.
Az első mondatában már sérelmezi, hogy a Szoboszlói Színes helyi médium a választási kampány aktív szereplőjévé kíván válni.
Maradjunk a tényeknél. Ez nem olyan mint a kívánságműsor, hogy mindenki kívánhat valamit, és majd valakik teljesítik. Mi nem kívántunk a kampány aktív szereplőjévé válni. A nézők és az olvasók jóvoltából váltunk meghatározó tényezővé. Most az Ön kedvéért kigyűjtöttem egy – két számadatot. A legolvasottabb cikkeink nem csak az Ön szereplésével kapcsolatosak. A dobogós helyek aranyérmét az Ön parlamenti frakciótársa Örvendi László parlamenti és helyi képviselő vitte el. Ezt a földmutyis cikket eddig 26 734-en olvasták. Azt hiszem, egy kis helyi portálnak, ez nem olyan rossz eredmény. Van még néhány cikk ami meghaladja 10 000-t, de amit most Ön sérelmez, ez a cikk most olyan 6300-nál kifulladni látszik. Ami viszont ennél lényegesen olvasottabb volt, az , majdnem egy éves, az a Trafikmutyi ügy kipattanásakor íródott (2013 május 03). Most megpróbálok nagyon visszafogottan emlékezni, mert az Ön és Kocsis Róbert kapcsolatát firtató írás után (amit átvett a legtöbb országos hírügynökség) néhány nappal, megjelent nálam a Központi Nyomozó Főügyészség, és a nyomozás azóta is tart. Hogy mikorra, és milyen eredmény várható, abba most inkább ne menjünk bele. Ezeket a példákat csak azért hoztam fel, hogy majd a szakma, és az olvasók eldöntik, hogy ki a meghatározó ezen a piacon. Ennek az eldöntésére sem Ön, sem én nem vagyunk jogosultak, maximum véleményünk lehet róla.
A következő számomra megdöbbentő mondata az volt, hogy a március 26-án írt cikket az éj leple alatt jelentettem meg. Először csak megmosolyogtam, de később be kellett látnom, hogy az Ön helyzetében ez nem is alaptalan feltevés. Mint a Megyei Közgyűlés elnöke, hozzászokott a hivatali rendhez, és az ezzel járó munkaidő beosztáshoz. Amit 8-tól 4-ig nem sikerült elintézni, az marad holnapra. Lehet, hogy Önnek újdonság lesz amit most elárulok: az internet 24 órás üzemmódban dolgozik! Mi itt Hajdúszoboszlón már régen tudjuk és így is használjuk. Próbálja ki egyszer Ön is, higgye el Sárrétudvariban is működni fog!
A következő a 200 millió Ft. témája. Lehet, hogy ha elhívott volna arra a sajtótájékoztatóra, amin ezt próbálták meg eladni, lehet én is megértettem volna ezt az okfejtést, de így csak a HVTV- ben látott anyagra tudok hivatkozni, abból nekem nem ez jött le de biztos bennem van a hiba. Elegánsan elhallgattam a 160 milliót ami már a városban van. Igen !- mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha ezt a kettőt összemostam volna az olvasók joggal azt hihetnék, hogy a 200 millióból már 160 tényleg itt is van. Ez így finom kis csúsztatás, de pontosabban fogalmazva szemenszedett hazugság. Ezt bizonyítja, és a Szoboszlói Színes állítását igazolja Majoros Petronella hozzászólása is az Ön facebook oldalán: ..."Tehát ez nem a fent említett 200 millió Ft, de"..... A mi oldalunkat Ő sem olvashatja, a struccpolitikai pártfegyelem miatt.
A megoldás sem megy egyik napról a másikra - olvashatjuk levelében. Ezzel sem értek egyet, mert a megyei jogú városok esetében ment ! Ott el tudták engedni pl. Debrecen 30 milliárdját két lépcsőben, egy tollvonással. Önnek kellene a leghevesebben tiltakozni az ellen, hogy a Hajdúszoboszlót megillető 3,6 milliárd helyett, 200 millióval akarják kiszúrni a szemünket, azt is csak majd valamikor, talán jövőre. Az meg egyenesen cinikus, hogy ajánlja figyelmembe a kormányrendeletet. A kormányt én teljesen megértem, hogy így próbál időt nyerni, de Önnek így a kampány utolsó hetében talán színt kellene vallani, hogy kit akar képviselni a következő négy évben. A települések lakosságát, vagy „CSAK A FIDESZ"-t?
Végül nagyon örülök annak is, hogy aggódik a lelki állapotomért. Higgye el kifejezetten jó érzés leírni a véleményemet úgy, hogy nem kell attól rettegni, hogy tetszik-e az éppen hatalmon lévőknek vagy sem. Én nem leszek annak elrontója, hogy dolgozzunk továbbra is a város érdekében, akár együtt is. Egy kicsit megmosolyogtató ezt a tanácsot Öntől hallani.
Ön javasolja nekem, hogy sok még a tennivaló. Ebben viszont egyet értünk. Január óta tényleg sűrűbben megfordul városunkban, mint a korábbi években. Én viszont nem csak a városi ünnepségeken, pártgyűléseken, rendezvényeken és sajtótájékoztatókon tartózkodok Hajdúszoboszlón, hanem itt születtem, itt élek, és lehetőségeimhez képest próbálom élhetőbbé tenni városunkat, hogy a helyieken kívül az itt pihenő vendégek és az átutazó idegenek is jól érezzék magukat.

Üdvözlettel: Buzási László főszerkesztő

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-1 #1 petricsj 2014-03-31 14:26
Laci bátyám ez nagyon ütős válasz,köszönöm .Hadd tanuljon tisztességet ez a jól fésült politikus.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)