Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Porszemes lovasok a Nádudvari Pásztornapon

IMG 2522-003A Porszem Lovas Egyesület a Dávid Lovastanyával karöltve idén is fellépett a Nádudvari Pásztornapon. A jubileumi eseményre három ugrólovas , az ovis lovastorna csapat és a haladó lovasok készültek. A csoport 14 lóval és sok gyermekkel, segítővel vett részt a rendezvényen.

 

 

DSC 0309-003A polgármester megnyitotta
A szokásoknak megfelelően pénteken az Ady Endre Művelődési Központban Beke Imre Nádudvar polgármestere megnyitotta a pásztorkiállítást, majd a tanácsteremben Gencsi Zoltán ajánlotta a Pásztorok, Pásztorélet, Pásztornapok című jubileumi kiadványt.
Szombaton új helyszínen, az Emőd –tó partján felállított színpadon Bodó Sándor a körzet országgyűlési képviselője és Réz Szilárd alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd kezdetét vette a Nádudvar Turizmusáért Egyesület által szervezett program. Az érdeklődők idén is megtudhatták, hogyan éltek-élnek a pásztorok. Láthattak nyájterelést, birkanyírást, körmölést, különböző kézműves bemutatókat. A jubileumi Pásztornapon számos nádudvari és hortobágyi amatőr művészeti csoport lépett fel . A Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium diákjai számot adtak kézügyességükről, tánctudásukról és színészi képességeikről.

DSC 0293-001

 


Katica - Csini 1-008Ebéd után egy Kiss porszem került a programok közé
Délután került sor a lovas programokra. A gyerekek már reggel elkezdték csinosítgatni a paripákat. Először Számel Ildikó vezetésével nyílt ugróedzést tekinthetett meg a közönség. Lapos Réka a szoboszlói tenyésztésű Sziszivel, Nagy Adrienn Tassal, Csoma Dávid Gerlicével ugrott. Tas, Szoboszlai Judit, Sziszi és Gerlice Horváth Gábor tulajdona. A versenylovak után a legkisebbek adtak számot lovastudásukról. Csini, csodaparipa mögött Katica, Vanda, Luca, Léta, Nórika, Bori, Zsombi és Gréti sorakozott szereplésre. A nagyobb kezdők és haladók pedig futószáras bemutatóra. Végül két karusszelt lovagoltak a több éve edzésre járó fiatalok. Till Sára és Till Kata páros gyakorlatot, Garai Petra, Varga Judit, Till Zsanett, Majoros Anett, Aranyos Hédi, Székely Rella, Ferenczik Dávid és Boros István egy hosszabb programot mutatott be Kiss Klára és Lapos László segítségével az iskolalovakon. A színes műsorban csikósbemutatót tartott Tőke László és Bordás Ádám Kabalával és Stellával. A profi négyest a közönség a kabai lovasszínházi előadáson már láthatta, és talán idén nyáron Hajdúszoboszlóra is sikerül elhozni a produkciót!
A Pásztornapon a lovasokat csapattársaik, Csoma Sándor, Csománé Marika, Hadászi László, Egyed-Kun Judit, valamint Békési Niki, Vári Lilla és a Porszem önkéntesei segítették.

Vágott csoport-004

 

DSC 0312-004

IMG 2600-006

IMG 2615-007

IMG 2488-002

DSC 0297-002 

A pásztornapon sok finomság főtt a bográcsokban.

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)