Payday Loans
2024 április 27, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ittas sofőrök állnak bíróság elé

150x150A hajdúszoboszlói és a debreceni rendőrök is bíróság elé állítási javaslattal zárták a nyomozást.

 

 

 

 

A rendőrök 2014. február 26-án 23 óra 20 perckor Hajdúszoboszlón közúti ellenőrzést hajtottak végre, amikor észrevettek egy a Móricz Zsigmond utcára kikanyarodó személyautót, melynek sofőrje az egyenruhások láttán fékezett és visszatolatott. A járőrök intézkedés alá vonták a 37 éves nőt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A rendőrök a helyi lakost további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét pedig bevonták. A nyomozóknak B. Katalin gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, melyet a későbbi szakértő vizsgálat alátámasztott.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a terhelttel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és a nyomozás iratait – bíróság elé állítási javaslattal – megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a büntetőügy is, amelyet a Debreceni Rendőrkapitányság folytatott egy helyi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök 2014. február 15-én 19 óra 20 perc körüli időben Debrecenben, a Sillye Gábor utca és a Sereg utca kereszteződésénél igazoltatták az egyik arra közlekedő személyautó sofőrjét. Az 52 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért őt a járőrök további mintavételre előállították a városi rendőrkapitányságra. A rendőrök Sz. István vezetői engedélyét bevonták, majd gyanúsítottként kihallgatták, mely során beismerő vallomást tett. A terhelt alkoholos befolyásoltságát alátámasztotta a szakértő vizsgálat is. Az ügy iratait a nyomozóhatóság a napokban szintén továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

DSC 0018

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)