Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Húsvétkor is józanul

husveti kifestok 13 kifesto1 huFokozott ellenőrzésre kell számítaniuk a járművezetőknek Hajdú-Bihar megye útjain a húsvéti ünnepek alatt. A cél a közlekedési balesetek megelőzése.

A húsvéti ünnepek a családi összejövetelek és a vendéglátások időszaka. Ezekben a napokban valósággal „útra kel az ország", s néhány napra a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő. A húsvéti közlekedés az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedőkre nézve.

 

 

 

tojas-allat-nyuszi-husvetA közúti forgalom jelentős megnövekedése már alapvetően fokozott veszélyekkel jár, melyhez hozzájárul a tradicionális locsolkodás mellett az, hogy a rokoni és baráti találkozók gyakran együtt járnak szeszesital-fogyasztással. Ennek hatása a közúti közlekedésre is kiterjed, ugyanis ilyenkor több azoknak a gépjárművezetőknek a száma, akik felelőtlenségből, vagy tévhitből szeszesital fogyasztást követően ülnek a volán mögé. A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital-fogyasztás is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Kérjük a tisztelt gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során is tanúsítsanak önmérsékletet és szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban. A nagyobb forgalomból adódó esetleges torlódások esetén legyenek türelmesek, s már előre számítsanak hosszabb utazási időre.

poros-tojas-430x314Az ünnep alatt „Józan Húsvét" elnevezésű fokozott ellenőrzésre kell számítaniuk a járművezetőknek, mely során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére. A cél a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a kerékpárosokra is.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

 

Szoboszlói Színes–  Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)