Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Szoboszlói színes Húsvét

DSC 0010-003Stábunk idén is újított. Maradék üvegfestékkel, csillámporral és gyertya fölé tartott zsírkrétával festett tojást a húsvéti „munkaértekezleten". A csapat legfiatalabb tagjai örültek az újításnak, a kreatív dobozból gyöngyök és a színes gyurma is előkerült. A varródobozból pedig maradék anyagok, melyek szintén alkalmasak a kifújt tojások díszítésére.

 

A Húsvét mindig kedves alkalom arra, hogy összeüljünk beszélgetni és közben persze nem csak a szánk jár. Szorgosan festjük a tojásokat, készítjük a húsvéti dekorációt. Éveken keresztül a népi módszerek jöhettek csak szóba, idén azonban picit változtattunk. A régi hagyományos tojásfestés mellé bevezettünk pár újdonságot.

DSC 0008-001

A virágdekorációt gyöngyökből és anyaggal bevont tojásokkal színesítettük.

DSC 0434-006

A kukókat maradék üvegfestékkel és csillámporral díszítettük.

A húsvéti alapdekorációkat, a pici díszek elkészítése miatt, már hetekkel ezelőtt megcsináltuk. A farsangi ünnepkör végén kezdtünk a Húsvétra hangolódni és minden közös foglalkozáson jutott idő az ünnephez kapcsolódó néphagyományok, Bibliai vonatkozású történetek megbeszélésére. A fiúk ma este még egyszer átismétlik a locsoló verseket és megbeszélik az útvonalat, melyet a tervek szerint kora délutánig szeretnének végig járni. A locsoló eszközök (Széna kölni, Szódásszifon és vödör) gondosan bekészítve! Piros tojások eldugva. Várjuk a hétfő reggelt!

DSC 0009-002

DSC 0429-005

DSC 0399-004

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)