Payday Loans
2024 április 26, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Éljen Május 1!

furdo19Bár manapság nem ez a szlogen és transzparensek sincsenek, a felvonulás azért nyomokban megmaradt. A hagyományos fürdő megnyitót követően például mazsorettes lányok kíséretében lehet végig sétálni a strandon és gyönyörködni Közép-Európa legnagyobb fürdő komplexumában.

A Majális Hajdúszoboszlón immár több évtizede a strand megnyitásával veszi kezdetét. Így történt ez most is. Pontban kilenc órakor Dr. Sóvágó László, városunk polgármestere az emelvényhez lépett és az időben érkezők azt is hallhatták, hogyan kezdi ünnepi beszédét. Először is reményét fejezte ki, hogy az időjárás idén kegyes lesz az idegenforgalomhoz.  2010 nyarán nem lesz sok az esős napok száma, de azért azt is hangsúlyozta, hogy éjszakánként jó lenne, ha hullna némi csapadék, hogy a mezőgazdaságból élők se tiltakozzanak.

furdo16Dr. Sóvágó László kitért arra, hogy bár a jövőre készül mindenki, nem szabad elfelejteni, hogy bő két hónapja átadták az ország egyik legszebb fedett élményfürdőjét, amely azt eredményezheti, hogy nem csak nyáron lesz sok vendég városunkban, hanem télen is! Megvalósult egy álom, a szolgáltatások bővülésével minden generáció megtalálhatja szórakozását, pihenését, gyógyulását Hajdúszoboszlón! A gyógyfürdő munkatársai sokat készültek a szezonnyitásra, megújították a fürdőt, hogy mindazok, akik ide jönnek, ne csalódjanak Hajdúszoboszló városában!

Városunk vezetője szerint vélhetően ezen a nyáron is sokan jönnek Hajdúszoboszlóra, hiszen tavaly a világgazdasági válság ellenére Hajdúszoboszló városa és konkrétan a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói ZRt. megtartotta eddig elért eredményeit. Dr. Sóvágó László szerint ez annak köszönhető, hogy az ide látogató vendégeket megfelelően fogadták és Ők jól érezték magukat Hajdúszoboszlón. Az idegenforgalom szereplői tudják, a visszatérő vendég a legnagyobb kincs és közös érdek, hogy Hajdúszoboszlóról mindenki elégedetten távozzon, hazaérve ajánlja városunkat ismerőseinek és aztán jöjjön vissza szívesen hozzánk.

Városunk polgármestere rövid ünnepi beszéde végén, a szebb jövő reményében, a pozitív gondolatok után a 2010-es strandszezont megnyitotta.

A mazsorett együttes látványos vonulásának idén is nagy sikere volt. A medencék  kora délelőtt megteltek, a hőmérő 27 C fokot mutatott. Délben már árnyékot kellett keresni és kelendő volt a magas faktorszámú naptej is. Ebéd után sok hajdúszoboszlói lakos kilátogatott a strandra, ahova a több évtizedes hagyomány szerint május elsején ingyen lehetett bemenni a helyi lakosoknak.

Ábrányi Miki gyermek animációs programjára sokan jelentkeztek és a délután folyamán egyre csak nőtt a közönség száma, tudtuk meg Czeglédi Gyulától, a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói ZRt vezérigazgatójától.

A hajószínpadon még csak elkezdődött a műsor, amikor az adatok felől érdeklődtünk. A cég első embere fejből mondta a számokat. A strandon csak a fizető vendégek voltak  hatezren, ehhez még hozzájött a több ezer hajdúszoboszlói lakos, és az 1400 eladott Aqua Pallace belépő. Az Aquaparkba 400-an vettek jegyet május elsején.  Az összegzés szerint több mint tízezren voltak napközben a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói ZRt. fürdő komplexumában és az esti képek azt igazolják jóval többen a koncerten.

furdo9Czeglédi Gyula kérdésünkre válaszolva azt is elmondta, bizony sokat kellett dolgozni ahhoz, hogy a majális ilyen szépen sikerüljön. Az Aqua-Palace átadása március 18-án csütörtökön volt, a fürdő dolgozói a megfeszített téli hónapok után egy hétvégényi pihenőt kaptak és március 22-től már a nyári szezonra készültek.  Az ütemterv elkészítése után azonnal munkához láttak és egy emberként haladtak a legfontosabb feladatok elvégzésével.  A szokásokhoz híven, a legjobb tervezés és szervezés ellenére, idén is volt meglepetés tényező. A rendkívül hideg tél több helyen megtépázta a burkolatokat, melyeket nagyon nehéz volt helyre állítani az áprilisi két hetes esős időben. Lassan haladt a szokásos festés is, még szerencse, hogy a két lelkes nyugdíjas kollektíva, a Derűs Alkony és a volt olajos dolgozók idén is felajánlották segítségüket. A csapatépítő tréning a szokásoknak megfelelően közös főzéssel és remek hangulattal ért véget. A cég vezérigazgatója  büszke rá, hogy munkatársai szabadidejüket feláldozva vettek részt a szezonnyitási munkálatokban!

A beszélgetés során szó volt arról, hogy a több hektáros területen bizony van még tenni való bőven. Májusban be kell fejezni a hátsó rész rendbetételét és a lehető leggyorsabban megoldani, hogy az Aqua-Palace vendégei helyhiány miatt ne tudjanak a díszburkolatra felállni gépjárművel. Az élményfürdő kapcsán Czeglédi Gyula megjegyezte, a magasabb igények kiszolgálására  tervezték az épületet. Nem szeretnék, ha tömegfürdő lenne, elsősorban a kisgyermekesek és  a wellness iránt érdeklődők igényeit szeretnék kielégíteni. Az elmúlt hetek látogatottságából jól látszik, hogy a teltházas hétvégéket, 20-30%-os látogatottságú hétköznapok követik, melyből arra lehet következtetni, hogy a szolgáltatásokat igénybe vevők munkanapokon dolgoznak, hétvégén pedig szeretnek aktívan és igényesen kikapcsolódni.

A délutáni, esti programról tekintsék meg KÉPGALÉRIÁNKAT és keressék meg a képeken ismerőseiket!

A zenés, táncos divatbemutató után Dukai Regina, Kovácsovics Fruzsina, Josh és Jutta, SP, Lola és A Nagyecsedi Fekete Szemeklépett a világot jelentő deszkákra.

A strandnyitó fürdőbál most is látványos tűzijátékkal zárult.

 

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)