Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Április havi TISPOL fokozott ellenőrzés végrehajtásának eredményéről

rendorlogoA Hajdú-Bihar megyében végrehajtott 2010. április 27-28-29-ei TISPOL „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági ellenőrzés eredményei az alábbiak szerint alakultak.

 

A közlekedésbiztonsági akció 298 fő rendőr bevonásával és 22 fő külső szerv munkatársának (7 fő közlekedési ellenőr (NKH), 3 fő katasztrófavédelmi ellenőr, 2 fő vám- és pénzügyőr, 10 fő polgárőr) együttműködésével került végrehajtásra. Az ellenőrzés végrehajtását az MRFK Forgalomellenőrző Alosztály és a Püspökladányi Rendőrkapitányság beosztottjai a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közösen hajtották végre. A Nemzeti Közlekedési Hatóság bevonásával a TISPOL ellenőrzéssel egyidejűleg sor került a gépjárművek műszaki állapotának ellenőrzésére is.

Az április havi TISPOL akció keretén belül 2010. április 27-én sor került a 4-es számú főút koordinált ellenőrzésére is, melyet az MRFK Forgalomellenőrző Alosztály, a Debreceni-, a Hajdúhadházi-, a Hajdúböszörményi-, a Hajdúszoboszlói- és a Püspökladányi Rendőrkapitányság hajtott végre, úgy hogy a sebességmérő műszerrel rendelkező rendőri szervek a berendezéseiket a főúton üzemeltették.

A három napos ellenőrzés során összesen 3 büntetőfeljelentést, 71 szabálysértési feljelentést tettünk. 450 fővel szemben helyszíni bírságot szabtunk ki, melyből 71 esetben sebesség túllépés miatt kellett szankciót alkalmazni, továbbá kisebb súlyú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 116 főt figyelmeztettünk.

Az ellenőrzési jogosultsággal rendelkező állomány 3 esetben AETR alá tartozó jogszabálysértés, 24 esetben a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszerek használatának elmulasztása, valamint 8 alkalommal a kézben tartott mobil rádiótelefon használata menet közben szabályszegés elkövetése miatt közigazgatási eljárás megindítását kezdeményezte. Sebesség túllépés miatt 745 alkalommal, 4 esetben megállás és várakozás tilalmának megszegése miatt indítottunk közigazgatási eljárást.

A legtöbb helyszíni bírságot elsőbbség és előzés szabályainak megsértése miatt (88 fővel szemben) alkalmaztunk.

A TISPOL ellenőrzés ideje alatt 2481 járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzésből 10 esetben állapított meg ittasságot a végrehajtásba beosztott rendőri állomány.

A három napos közlekedésbiztonsági ellenőrzés ideje alatt egy fő körözés miatt, további három fő bűncselekmény elkövetése miatt került elfogásra, valamint két fővel szemben közbiztonsági előállítást foganatosítottunk.

A legmagasabb érték, melyet az ellenőrzés során a sebességellenőrző készülékekkel mértek, lakott területen belül 50 km/ó helyett 97 km/ó, lakott területen kívül 90 km/ó helyett 122 km/ó volt.

Az ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy az év közben végzett folyamatos sebességmérések és az, hogy a TISPOL közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzés az írott, illetve az elektronikus sajtóban megfelelő nyilvánosságot kapott, így megyénkben az állampolgárok döntő többsége betartotta az előírt sebességhatárokat. Az ellenőrzés hatékony és eredményes végrehajtását segítette, hogy a 2010. március 30-án ideiglenes jelleggel létrehozott, a rendészeti szakközépiskolában újonnan végzett rendőrökből álló Gyakorló Rendőrőrs állománya megerősítő erőként szolgált a rendőrkapitányságok részére.

 

Hajdú-Bihar Mrfk Sajtószolgálat

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)