Payday Loans
2024 április 29, hétfő
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Előzzük meg a vasúti átjárókban bekövetkező közlekedési baleseteket!

Debrecenben, a Vezér út végén található vasúti átjáróban egy személygépkocsi a Hajdúböszörmény irányába közlekedő személyvonat elé hajtott hétfőn délután.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gépkocsi vezetője a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére az átjáróba hajtott, ahol összeütközött a vonattal. A vonat az ütközés következtében kisiklott. A személyautó vezető nőt mentőhelikopter szállította kórházba, sérülése súlyos, életveszélyes, míg a vonat két utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. Megyénkben az elmúlt időszakban több vasúti átjáróban is történt baleset. 2010. április 16-án a Balmazújvárosi út Kishatár utca kereszteződésénél egy kerékpáros a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére hajtott rá a vasúti sínre, ahol az érkező vonat elütötte. A kerékpáros asszony a helyszínen életét vesztette. Előző hónapban (március 10-én) a Debrecen-Házgyár út vasúti átjárónál egy Wartburg tip. személygépkocsi vezetője hagyta figyelmen kívül a fényjelzőkészülék tilos jelzését. A vonattal történt ütközés következtében az autó vezetője életveszélyes sérülést szenvedett utasa, pedig a helyszínen életét vesztette.

 

Ezen balesetek is jól mutatják, a közúti közlekedésben akár gépjárművel, kerékpárral vagy,  gyalogosan közlekedők a vasúti átjárókon történő áthaladáskor, átkeléskor nagy kockázatot vállalnak, akkor, ha figyelmetlenek, meggondolatlanok, nem tartják be a szabályokat.

A vasúti átjárókban, illetve azok előtt a figyelem és körültekintés elsődleges. Az időveszteség csökkentése érdekében feleslegesen vállalt kockázat, a saját és mások testi épségének megóvása érdekében kerülendő. Érdemes szem előtt tartani, hogy a vasúti átkelőhelyeken, akár 120 km/h sebességgel áthaladó több száz tonna súlyú vasúti szerelvény vezetője nem igazán tud mit tenni a baleset elkerülése végett, hiszen egy ilyen szerelvény fékútja akár 500-1000 méter is lehet.  A vasúti jármű részvételével bekövetkezett közlekedési balesetekből a közúti járművezető, vagy a gyalogos mindig „vesztesként” kerül ki.

 

Figyelem!

A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjáró megközelítésekor, illetve a vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzésnek.

 

 

Debrecen RK. Közlekedésrendészeti Osztály és

Hajdú-Bihar MRFK Sajtószolgálat

 

 

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 29., hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)