Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ajándékot ígértek, majd raboltak - videóval, fotóval

IMG 0084-001Ma délelőtt, sajtótájékoztatón ismertették, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, annak a rablási ügynek a részleteit, melyben egy debreceni házaspár, két idős hölgyet rabolt ki. A férfit a Zsibogó teületén, a feleségét pedig a munkahelyén fogták el a debreceni rendőrök. Tegnap már előzetesbe is kerültek.

 

A debreceni rendőrök elfogták azt a házaspárt, akik két idős asszonyt raboltak ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben, akik 2014. augusztus 4-én 9 óra körüli időben Debrecen egyik lakótelepi lakásában egy idős asszonynál megjelentek és ajándékot ígérve bejutottak a lakásba. A nő és a férfi késsel megfenyegették a 77 éves sértettet, valamint értékeinek átadására szólították fel. A rablók miután megtalálták a néni készpénzét és ékszereit, az eltulajdonított értékekkel elmenekültek a helyszínről.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentést követően a nyomozók a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a beszerzett információknak köszönhetően azonosították a támadókat.

A nyomozók a 42 éves férfit és 42 éves feleségét 2014. augusztus 9-én, Debrecenben elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A debreceni lakosok beismerő vallomást tettek.

A terheltek megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2014. május 16-án, Debrecenben a Barna utcán – miután telefonon értesítettek egy idős nénit, hogy ajándékot visznek – megjelentek nála. A 84 éves asszony beengedte őket a lakásba, majd amíg a sértett kérdőívet töltött ki a férfival a konyhában, addig a nő készpénzt, ékszereket lopott el, majd a nénit késsel megfenyegették, az ágyában megkötözték és leragasztották a száját.

A Debreceni Járásbíróság 2014. augusztus 11-én az őrizetbe vett gyanúsítottaknak elrendelte az előzetes letartóztatását.

A terheltekkel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság.

A videó megtekinthető itt!

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

IMG 0087-002

IMG 0091-003

IMG 0092-004

IMG 0093-005

IMG 0094-006

IMG 0098-007

 

Szoboszlói Színes–  Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)