Payday Loans
2024 április 26, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Közös ellenőrzések

jelv__nyImmár négy alkalommal hajtott végre komplex - közbiztonsági mini akciót megyénkben főként discókban és nagy tömegeket vonzó szórakozó helyeken a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Hortobágy” Akció Osztálya, a Megyei Vagyonvédelmi Kamara, a Debreceni Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztály Vagyonvédelmi engedélyezési előadója, valamint a Munkaügyi Felügyelet munkatársai.
 
Az akció célja a közrend erősítése, az elsődlegesen előforduló jogsértések megelőzése, megakadályozása, a szórakozóhelyeket látogató bűnügyileg és közbiztonságilag releváns személyek „kiszűrése”, valamint a vendéglátóhelyeken található vagyonvédelmi tevékenységet végző rendészek ellenőrzése volt.

Rendőrségi eredmények:

20 db szabálysértési feljelentés, közbiztonságra veszélyes eszközök miatt

2 országos körözés alatt álló személy elfogása.

A Debrecenben található szórakozóhelyek átfogó ellenőrzése során két alkalommal, egy vendéglátóegységből bűncselekmény elkövetésének, kábítószer fogyasztás és tartás gyanúja miatt összesen 57 fő elfogására került sor. A szórakozóhely működését a jegyző egy évre betiltotta.

A Debreceni Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztály munkatársa 8 vagyonvédelmi cég, 22 vagyonőrét ellenőrizte, mely során 3 felügyeleti bírságot szabtak ki, mintegy 900.000.-Ft összegben. Egy büntető feljelentés készült, egy vagyonvédelmi cégvezetőjével szemben, közokirat hamisítás bűntette miatt.

A Munkaügyi Felügyelet részéről:

14 munkáltató -vagyonvédelmi cég -ellenőrzése történt meg, ebből 11 cég vonatkozásban állapítottak meg szabálytalanságot.

88 munkavállaló, jogszabályban előírt okmányai lettek ellenőrizve. Ebből 38 főnél fekete munka, 11 személynél, pedig munkabér szabálytalanság lett feltárva.  Az ellenőrzések során, közel 5.500.000.-Ft bírságot szabtak ki.

Az ellenőrzések a jövőben is folytatódnak.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)