Payday Loans
2024 május 06, hétfő
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Olvasói levél 2.

Keresztes Ildikó keresztje

 

Szeretjük Keresztes Ildikót. Az énekest. A hangját, a dalait, a stílusát, a nőiségét.

De nem szeretjük, ha a művész, - legyen az alkotó vagy előadó művész-, önként, vagy kényszerből a politika kiszolgálójává válik. Ha politikai színpadon lép fel, ha üzeneteit, dalait, szavait a politika saját képére formálja és "használja". Használja, felhasználja, kihasználja ezáltal másodlagossá, alárendeltté teszi magát az alkotást is.

Az a művész, aki pártoknak kampányol - vagy pénzért vagy elhivatottságból, de önmagát-  művészi, előadói szabadságát rendeli alá a politikának. És itt kezdődik a cenzúra, az öncenzúra is. Már nem önmagának, hanem másoknak - és sajnos nem a közönségnek - akar megfelelni. Vagyis a közönség csak egy politikailag elkötelezett részének.

Keresztes Ildikó ezt a "keresztet" önmagára vállalta, a politika pedig "kihasználta"; Hajdúszoboszlón is. A parlamenti választások kampányának hajnalán az énekes városunkban koncertezett. Sikere volt, jó énekes. Aztán pár héttel később, már a kampányban, az egyik párt (FIDESZ) nagyméretű, színes újságjának címoldalán buzdított,.....arra:  választani a jót, az egyedül üdvözítőt. Mindehhez Ő az arcát adta, a hangját, az imázsát.

Sajnos rosszabb ennél a szervező, az önkormányzat egyetlen kulturális intézményének hozzáállása. Hiszen közpénzből, politikai kampányban teremtettek indirekt támogatást egy pártnak. Miért is?

Mert ki kell és ki akarnak valakiket szolgálni, de elsősorban nem a zeneszerető helyi közönséget.

Így válik egy helyi kulturális program a politika (ki)szolgáló asszonyává. Sajnos.

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)