Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Olvasói levél 3.

Kérdem én!

 

Végre valahára megérkezett a jó idő! Igaz, hogy még nem teljesen kényeztet el minket az időjárás, de a hosszúra sikeredett tél után még ennek a kevésnek is örülhetünk! Örülhetünk?

Családos ember lévén örömmel vittem (volna!) gyermekemet a játszótérre, hogy ne csak a négy fal között játszhasson, vagy esetleg az óvodában! A városunkban van ún. Európai Uniós (?) elvárásoknak megfelelő játszótér! Gondolom, mindenki tudja, hogy melyikre is gondolok. A tavaszi örömömben azonban van egy kicsiny-kis üröm is. Boldogan látom gyermekem sugárzó arcát: végre játszhat! De kérdem én, ez egy uniós játszótér? Vegyük csak sorban, hogy milyen is játszótér:

-          A csúszda fémből készült! Most még el is megy, de mi lesz nyáron? Sehol egy árnyék! Délutánra elviselhetetlenül forró a felülete, melyre nem igazán tenném fel a gyermekemet.

-          A mászókák a kisebbeknek igen veszélyesek. Ki volt az a „szakértő”, aki a közepére tervezett egy hatalmas lyukat (még mindig a csúszda)? A szülői felügyelet véget ér egy bizonyos magasságnál. Mivel nem mindenki kosaras méret, vagy 50kg, így aztán nem mászhat a gyerek után, megvédve az esetleges leeséstől. A nagyobbaknak készült mászóka pedig kezd „szétesni”. Szakadt, töredezett lépcsők, függőhidak.

-          A drótkötél-pálya tisztességgel megnyúlt! Ezen nem csodálkozom! Sehol egy tábla, mely arra figyelmeztetne, hogy kiknek is készült, kik is használhatnák a játszóteret! Ennek köszönhetően nem egyszer látom, hogy korra tekintet nélkül használják.

-          Ha már a tábláknál tartunk: tavaly nyáron beszélgettem az egyik helyi képviselővel, aki ígéretet tett arra, hogy a megfelelő fórumon jelzi, nincs kellőképp felhívva a figyelem a dohányzás, a szemetelés tilalmára (és nem csak a Szent István parkban!). Sajnos vannak közöttünk olyan „kedves” emberek (?), akiknek kényelmesebb a csikket a homokba dobni, mint elsétálni a 3-5m-re lévő szemetesig! Az ilyen ember nem gondol bele, hogy mi van, ha az ő gyermeke veszi legközelebb a szájába, ne ad’ Isten le is nyeli az eldobott csikket, szemetet! Apropó szemetes! Abból sem ártana még néhány a játszóterekre! Képviselő úr! Nem sikerült még odaérni, vagy nincs ilyen fórum városunkban?

A felsorolást nem folytatnám, mert kevés a hely! De ha valaki szán rá egy kis időt és alaposan szétnéz játszótereinken, talál még kivetni valót, nem keveset!

Ezek után kérdem én: Kinek kell szólni, hogy baj van? Ki a felelős a karbantartásért? Ha van ilyen, akkor hogy végzi a munkáját? Van rá keret? Esetleg erre is gyűjtést kell szervezni, mint az építésére?

Képviselő úr! Nem választ várok! Intézkedést! Azon szülőkkel egyetemben, akik szeretnék biztonságban tudni gyermeküket, akiknek csak annyi lenne a dolguk, hogy boldogan játszhassanak! Vagy jó szokás szerint várjuk meg, míg valóban baj lesz?

 

Macza

Hozzászólások

 
-3 #1 Guest 2010-11-02 13:15
Kedves Macza!
Bár van itt-ott igazság abban amit leír (a mászókák valóban veszélyesek), azért nem ártana körülnézni jobban.
Az, hogy kik használhatják a játékokat az igenis ki van téve. A szemetesek száma is elegendő, csak éppen el kell sétálni azokhoz. Én a gyerekemet játszótérre viszem, nem "szemetesekkel teli telepre".
A csúszda tényleg fém. A gyerekem nem panaszkodott a nyáron, hogy meleg, vagy télen hogy hideg.
Azokra a nagyobbakra meg rá lehet szólni, hogy szálljanak le a játékokról.
De legjobban az tetszett, amikor azt írta, hogy: "A felsorolást nem folytatnám, mert kevés a hely!" Hol? Az interneten?
Néha nekünk is tenni kell a dogokért. De beszélni, s még inkább beszólni azt sokkal könnyebb.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)