Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Olvasói levél 4.

Kérdem én-2!

Az előző cikk folytatásaként újra csak azzal kezdeném, hogy milyen remek érzés a tavasz megérkezése! Ennek a virágok látványa, a kellemes illatok még kellemesebb érzete mellett a kétkerekűek megjelenése, illetve elszaporodása a már-már nyárias melegben ad számomra nyomatékot. Nagyszerű program bárki számára – aki megteheti – egy kiadós séta a belvárosban, vagy a park környékén. Nem csak egészséges, de fel is töltődik tőle az ember a hétköznapi robot után. Azonban sajnos az egészség néha igencsak veszélybe kerül!

Jó néhány évvel ezelőtt – míg nem volt kerékpárút – az emberek azon háborogtak (joggal!), hogy életveszélyes a Szilfákalján, a 4-esen kerékpározni! Most pedig, hogy van, életveszélyes (néha) sétálni a Szilfákalja páros oldalában! Akárki vizsgálódhat a forgalom tekintetében. Nem kell hozzá csak egyetlen perc: nézzék meg, hogy az alatt az egy perc alatt hány biciklis közlekedik a kerékpárúton, és hány a Szilfákalja páros oldalában! Én rászántam azt a bizonyos egyetlen percet: 9-1 arányban nyertek a páros oldal versenyzői!!! Míg a kerékpárutat egyetlen biciklis vette igénybe, addig a páros oldalon, a Műv. Háztól a Bocskai ABC-ig 9-et számoltam meg. Amikor megjelennek a rend éber őrei, nagyon tudják a szabályokat és rögvest lepattannak a bicikliről és átavanzsálnak illemtudó gyalogossá. Hogy is van ez? Biztos, jó dolog és kényelmes a gyalogos forgalomban kerékpározni, intézni a bokros teendőket, bevásárolni! De kérdem én, az is jó dolog, hogy száguldozva veszélyeztetik mások egészségét? Főleg most, hogy nyakunkon a nyár, az idegenforgalom, a turisták számának tekintélyes megszaporodása!

De van egy másik kétkerekű társaság, akinek nem ártana a körmére nézni! Itt vannak városunk nagyra becsült motorosai! Tévedés ne essék, nem vagyok ellensége a kétkerekűeknek, de zavaró azt látni, hogy tesznek a szabályokra, vagy mások nyugalmára és sokszor ész nélkül száguldoznak, versenypályának nézve városunk útjait! Itt a jó idő és hangossá vált a város! Bizonyára jó érzés a motorosoknak, ha mindenki őket nézi, vagy hallja. Tesznek is érte tisztességgel, hogy rájuk legyen figyelve! Nagyot szól a „kiherélt” kipufogó, hangos a gyorsasági motor, látványos az egykerekezés és a sebesség hajszolása! De nem kellene ezt máshol művelni? Igaz, hogy ott nem látja senki, de legalább nem veszélyeztetnek senkit! Amikor beindul a motoros-szezon, lépten-nyomon azt hallani, látni, hogy toleranciát kérnek – mármint a motorosok –, de mi van a pihenni vágyókkal? Ők nem érdemelnének egy kis odafigyelést? Nem jó dolog éjszaka a motorbőgésre ébredni, vagy a gyereksírásra, esetleg amikor anya-apa babakocsiban sétálna a gyerekekkel, de a gyermek nem tud aludni, mert percenként száguldozik el mellettük egy motoros! Biztos akadnak olyanok, akiknek ez tetszik, de kérdem én, hol a kölcsönös tolerancia? Remek dolog a motorozás, a sebesség, a szabadság érzése, de az is remek lenne, ha a megfáradt emberek pihenni tudnának!

Kérdem én! Ki az, aki tud tenni annak érdekében, hogy ezek a gondok mérséklődjenek, adj’ Isten megszűnjenek! Tudom, hogy utópisztikus gondolat a probléma megszűntetése, de legalább a kísérlet legyen meg rá! Esetleg meg kellene szervezni egy fórumot a gyalogosok és a motorosok, kerékpárosok között? Összeengedni őket és vitassák meg a problémát, vagy annak megoldását! Tudom, hogy kevés a rendőr, de nem lehetne valahogy határozottabb fellépésre bírni őket?

Macza

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)