Payday Loans
2024 március 19, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

8 körzetből 7-et elvesztett a Fidesz Szoboszlón !

IMG 8387-001Magyarország győzött, "győzött az összefogás, az együttműködés és az egység", és "alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség".

 

 

IMG 8402-006Az előbbi mondatot Magyarország miniszterelnöke mondta a választás éjszakáján. Most azzal a ritka helyzettel nézünk szembe, hogy teljes mértékben igaza van. A korábbi mondat, helyben így hangzik:

Hajdúszoboszló győzött, "győzött az Összefogás, az együttműködés és az egység", és "alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség".

 

Mára már mindenki kezdi felfogni az eredményeket, és azok jelentőségét is. A győztesek már dolgoznának, a vesztesek még töprengenek az okokon, próbálnak a külső, gonosz körülményekre hivatkozni. Pedig nem kellene semmi mást tenni, csak Orbán Viktor mondatát lefordítani a helyi viszonyokra. Csak gondoljunk vissza az elmúlt év néhány testületi ülésére, hányszor volt jelen a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus, a reménytelenség. A hajdúszoboszlói emberek kellő bölcsességről tanúbizonyságot téve döntöttek. Nem voltak megvásárolhatóak egy tál meleg ételért, egy korsó sörért, még akkor sem, ha nótaszó kísérte mindezeket. A számok és a tények makacs dolgok. Polgármesterünk 5400 szavazatot kapott, etetés, itatás nélkül. Riválisának 2884 szavazat jött össze. Ez megegyezik azzal a hivatalos jelentéssel, miszerint, 2300 ingyen ebédet osztottak ki, és több mint 500 fő vett részt az ingyen koncerten.
A Facebook bejegyzéseket olvasgatva, a vesztes oldalon még nemigen szállt magába senki, csak a lejárató durva kampányt okolják az eredménytelenségért. Nem látnak összefüggéseket, nem veszik észre, hogy csak miattuk durvult el a kampány, valószínű nem tudják értékelni saját viselkedésüket és sajnos a vereséget sem képesek elviselni. Minősíthetetlen hangvételű leveleket lájkolnak és írnak, és ami a legnagyobb gond, sajátos fideszes felfogásukkal, véleményükkel már megint a város lakóit, szavazóit minősítik.
Szoboszló azonban példamutató város! A kétharmad itt is megszületett, mert a fejlődés nem állhat meg! A kérdés csak az, a szoboszlói Fideszes teljesítményhez vajon mit szólnak majd az országos vezetők? Nem tudjuk, fognak-e fejek hullani, vagy repül az egész vezérkar? A vesztesek vajon mikor tudnak a győztesek szemébe nézni? A következő hetekben kiderül. Az is lehet, hogy megvárják a rendőrségi nyomozás befejezését a trafik ügyben, és csak ezt követően lesz tisztújítás. De ez már legyen az ő gondjuk. A közelmúltra visszatekintve, Máté Lajos október 5-én tartott Kutyavasárnapot, a fidesznek pedig most volt kutya egy vasárnapja.

IMG 7104-001A lényeg, hogy Szoboszlón bejött, amit Orbán Viktor szeretett volna, "győzött az Összefogás, az együttműködés és az egység", és "alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség".
Köszönjük Viktor! smileys-drunken

 

 

Emlékeztetőül az egyéni körzetek nyertesei:

Dr. Sóvágó László Összefogás
polgármester

1. Holoda Attila Összefogás
2. Marosi György Összefogás
3. Harsányi István Fidesz
4. Antalné Tardi Irén Összefogás
5. Orosz János Összefogás
6. Kállai István Összefogás
7. Kanizsai György Független
8. Máté Lajos Összefogás

Listáról még bejut egy Jobbikos és 2 Fideszes képviselő.

 

Pillanatképek a szavazásról:

IMG 8396-004

IMG 8392-003

IMG 8399-005

IMG 8405-007

IMG 8406-008

IMG 8408-009

IMG 8412-010

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-225 #1 ubi40 2014-10-15 06:20
Annyit még hozzátennék,hog y Harsányi Pista győzelme nem véletlen hiszen az összes fideszes közül ő végezte a leglelkiismeret esen a dolgát.(Mondom ezt mint nem fideszes és nem balodali,hanem csak mint szoboszlói "pógár")A 3 körzet lakói remélik,hogy nem a tipikus "széllelszemben pisálás" esete fog megtörténni.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)