Payday Loans
2024 április 24, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Súlyos sebesültek a rombadőlt Hotelben

IMG 8692-003Szombaton délelőtt még a forgalmat is elterelték a forgalomirányítók a Böszörményi úton. A közlekedésben résztvevők a repülőtér mellett haladva csak a Go-Kart pályáig haladhattak, ott visszafordították őket a városközpont felé. A mit akkor hallani lehetett, hogy a Böszörményi út végén egy épülő, ötcsillagos hotel összedőlt és a romok alól hatalmas erőkkel mentik az embereket.

 

Az igazság az, hogy ez a feladat része volt egy szituációs gyakorlatnak, amit a HUNOR hivatásos mentőszervezet feladatai között szerepelt. A gyakorlatra, Hajdúszoboszlóra érkezett Dr. Bakondi György tü. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és a sajtó képviselői előtt ismertette a szervezet legfontosabb feladatát és mostani gyakorlat jelentőségét. Megtudtuk, hogy a szervezet két évvel ezelőtt azt vállalta, hogy 2014 végére három váltás kiképzett állománnyal rendelkezik. Most, ennek a harmadik generációnak az 52 tagja tett tanúbizonyságot felkészültségéről. A HUNOR mentőszervezetnek ma már 210 tagja van. Ez a mostani gyakorlat is bebizonyította, hogy a mentőszervezet, tíz napon át, teljesen önállóan, külső segítség nélkül, egyszerre két kárterületen is képes dolgozni folyamatosan.
A sajtótájékoztatót követően élesben lehetett megtekinteni, hogy miként mentik a sérülteket a romba dőlt hotel falai alól. Láthattuk hogyan keresi meg a mentőkutya az életben maradt személyeket, hogyan lehet egy speciális láncfűrésszel léket vágni a beton panelen. A másik helyszínen gátat építettek és homokzsákokkal erősítették a falakat. A három nap alatt kilenc kárhelyszínen zajlott a gyakorlat, melynek a legfontosabb hozadéka a rutin megszerzése, és a társszervek, hatóságok összehangolt munkájának minél finomabbra csiszolása.

IMG 8663-001

IMG 8670-002

IMG 8714-004

IMG 8720 másolata 2-005

IMG 8722-006

IMG 8733-007

IMG 8743-008

IMG 8755-009

IMG 8757-010

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)