Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Hubertus vadászvágta Nádudvaron

Vadászvágta Nádudvaron 010-010A Dávid és Társa Bt. idén XII. alkalommal rendezte meg a Hubertus vadászlovaglást, melyre a megye számos településéről érkeztek lovasok. Vasárnap reggel jelképesen ismét felharsant a kürt. A legfiatalabb lovasokra rókabőr került, a falka pedig üldözőbe vette a vadat.

 

Kelet Magyarország egyetlen hagyományos vadászlovaglásán a rossz idő ellenére idén is több mint húsz lovas sorakozott fel alkalomhoz illő lovas öltözékben, hogy ápolják a hagyományokat és generációról generációra átadják, mentsék a régi szokásokat.
Az eseményen szigorúan hagyományőrző öltözékben, illetve az eseményhez illő lovas felszerelésben lehetett megjelenni. A vadászvágta a hagyományoknak megfelelően avatással ér véget.
Az ifjú lovasok számára minden évben nagy ösztönző a vágtán való részvétel. Erre gyakorolnak egész évben. A kezdő lovasok szekéren kísérik figyelemmel az eseményeket. A vágtán csak tapasztalt lovasok vehetnek részt!
A nagy megmérettetés három szakaszból áll, melynek záró része a síkvágta, ahol idén Dr. Juhász Lajos arab telivére nyert Lapos Jánossal a nyergében. Második Czina Ferenc Arionnal, aki útlevél szerint magyar sportló, de származás alapján arab vér csörgedezik ereiben. Harmadik Nagy Kitti Grétával.
A nagy lovak mellett szépen szerepeltek a pónik és huculok is a versenyen.

Vadászvágta Nádudvaron 001-001

Vadászvágta Nádudvaron 002-002

Vadászvágta Nádudvaron 004-004

Vadászvágta Nádudvaron 005-005

Vadászvágta Nádudvaron 007-007

Vadászvágta Nádudvaron 008-008

Vadászvágta Nádudvaron 009-009

Vadászvágta Nádudvaron 003-003

 

Szoboszlói Színes–  Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)