Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Vizsga emberségből

02macska3Megalakult az új országgyűlés, a hétvégi viharoknak, felhőszakadásnak, esőzéseknek már halálos áldozata is van, ismét drágább lett az üzemanyag. Fontos hírek az országos sajtó számára, egy vidéki kisváros internetes oldalán pedig hétfői indító írásnak egy rövid történet, melyre nem a tények, hanem valami egészen más dolog miatt hívták fel a figyelmünket.
 
Röviden a hír ennyi lenne: Három napos nyávogás után, tűzoltói segítséggel elhagyta a fát a macska.

Nálunk ez így mutat: Egy kisfiú, aki hisz a felnőttekben, segítséget kér Tőlük egy fán maradt cica érdekében.

fa3Múlt hétvégén a Bánomkerti és Tessedik utca lakói keserves nyivákolásra lettek figyelmesek. Három napon keresztül hallgatták, hogy egy kiscica bajban van, de senki nem tudta hol és azt sem, hogy pontosan mi a nyávogás oka. A hallgatózók egy része csak legyintett, a másik pedig nézelődött. Volt aki udvarról udvarra járt, hátha meglátja valahol a kétségbeesett macskát. A felmentő sereg hétfőn érkezett egyenesen az iskolából. Ferike és nővére szintén hallotta a szívszorongató hangokat és éles kis szemük meg is látta, hogy a hangok egy hatalmas fenyőfa tetejéről szállnak alá. A látvány önmagáért beszélt. Túl messzire ment a kis cica! Fölfelé elfogytak az ágak, lefelé pedig nem mert nézni sem. Ferike egyből tudta mit kell tenni! Hazaszaladt, hogy hívja a tűzoltókat, akik majd szépen leszedik a fáról a macskát. A kisfiú lelkesen rohant a bicikliért, hogy még hamarabb segítséget hívhasson, majd szomorúan, telefonálás nélkül vissza a fa alá. Mivel az ötlet remek volt, Nagy Péter úgy gondolta meg kellene próbálni. Ő volt az egyetlen, aki tényleg vevő volt fiatal állatvédő ismerőse ötletére. A nyugdíjas állattenyésztő tárcsázta a tűzoltóságot, ahonnan három percen belül a nagy fához érkeztek a tűzoltók. Mivel a fenyő élőben sokkal magasabb volt, mint a telefonban, gyors autó csere. A létrás nem volt elég, a kosarasnak, azaz a magasból mentőnek kellett jönnie. Sietős terepszemle, letalpalás és mehet a menet. Természetesen a fiatal cica állapota a fa tetején tovább romlott, amikor meglátta, hogy társaságot kap. Nagyméretű, sötét ruhás emberek hadonásznak felé. Mivel a hely így is szűknek és instabilnak tűnt számára, elindult tovább, fölfelé, erről azonban a tűzoltók már hallani sem akartak. Számukra adott volt a szintkülönbség. Feljebb menni nem tudtak. Érthető okokból a macskaszelidítés harminc méter magasban nem éppen volt kivitelezhető, egész konkrétan a cicát nem tudták ölbe venni, tehát elkezdték lefelé tessékelni a fiatal állatot, aki belátta nincs más választása. Három napos, folyamatos nyávogással spékelt saját csúcs beállítása után, rekord idő alatt  lemászott a fenyőről. Mivel a cicának sietős volt a dolga lefelé, a sikeres mentőakció „képtelen” maradt. Ferike és Péter bácsi azonban egy életre megjegyezte a látványt és az érzést, milyen jó lelkesedni, kitalálni egy jó ötletet és akármilyen hihetetlennek is tűnik az, véghez vinni! Az eset kapcsán, az utca lakói számára nem csak az volt nyilvánvaló, hogy milyen ügyes a tűzoltóság C szolgálata, hanem az is, ki hogyan vizsgázott emberségből. Ki mennyire akarta megoldani a problémát és ki mennyire hitt egy gyerekben, vagy akár saját magában.

A lakossági bejelentés alapján lejegyzett történet végére oda kell biggyesztenem, hogy egyes sajtótermékekben egy ilyen téma vezető hír szokott lenni, sok képpel és kevesebb mondani valóval. Bízunk benne, hogy ebből a sztoriból ki lehetett olvasni, hogy számunkra mi a lényeg!

 

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára –

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 19., vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)