Payday Loans
2024 március 19, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Öt éves a Szoboszlói Színes

Szoboszlói Színes kicsi másolata2009. november 26-án a HVTV szinte valamennyi munkatársának megszűnt a munkahelye. Pártérdekből emberek, kis híján családok mentek tönkre, de szerencsére az örök emberi értékek megmentették a csapatot. A stáb túlélte a fideszes terror támadást, végigcsinálta a koholt vádak alapján tett feljelentés nyomán lefolytatott vizsgálatot és továbbra is emelt fővel, bátran ír az igazságról.

 

Köszönet a Fidesznek! 
2009 végén bíztunk benne, hogy eljön ez a nap! A 2014-es szoboszlói választási eredményeket látva, úgy tűnik megérte!
2009 novemberében a stáb tagjai hittek egymásban és magukban és csak arra gondoltak, egyszer még megköszönik rossz akaróiknak, amit tettek. Itt az idő, öt év elteltével bátran mondhatjuk, köszönjük a Fidesznek, hogy közreműködésével megszületett Hajdúszoboszlón a független, objektív és szókimondó helyi sajtó, a Szoboszlói Színes!

Szoboszlói Színes kicsi

Az előzményeket és kiváltó okokat nehéz néhány mondatban összefoglalni. Napra pontosan 2009. november 26-án testületi ülés volt városunkban. A 2010-es választás előtt úgy döntött a Fidesz frakció, hogy megszerzi magának a közpénzen fenntartott helyi TV-t.

Meg is tették. Gondosan előkészítve, egy sürgősségi képviselői indítványt nyújtott be Rácz Tiborné, melyben indítványozta a TV vezetőjének azonnali felmentését. Az indítványt napirendre vették és a két függetlennek mondott képviselő (Váradi Ferenc és Vágó Zsolt) segítségével a fideszesek megszavazták a javaslatot.

img814


Akik „igent" nyomtak a javaslatra:
(Harsányi István, Kocsis Róbert, Majoros Petronella, Nagy Bálint, Örvendi László, Dr. Papp Jenő, Dr. Rácz Tiborné, Szandai Kázmér, Vágó Zsolt, Váradi Ferenc), 4 nem (Dede Ernő, Erdei Gyula, Kanizsay Béla, Radácsi Gusztáv) szavazat és 3 tartózkodás (Marosi György Csongor, Máté Lajos, Dr. Sóvágó László) mellett támogatta az előterjesztést és a következő határozatot hozta:

251/2009. (XI. 26.) Képviselő-testületi határozat Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Hajdúszoboszlói Városi Televízió felmentési idejét töltő magasabb
vezetőjét a munkavégzés alól 2009. november 27-i hatállyal mentesíti.
Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Hajdúszoboszlói Városi Televízió magasabb vezetői feladatainak ellátásával 2009. november 27-től a posztra kiírt pályázaton kiválasztott új vezető munkába állásáig Tibai Irmát, a Hajdúszoboszlói Városi Lap főszerkesztőjét bízza meg. A megbízott vezető megbízási díját 150.000 Ft/hó összegben állapítja meg, mely összegnek és a megbízási díj járulékainak fedezetét hitel felvételével kell biztosítani, amennyiben arra az érvényes költségvetés nem nyújt fedezetet.
Az intézmény gazdaságvezetője 2009. november 27-én a leltárt, valamint az érvényben lévő megbízási szerződéseket felülvizsgálat céljából a jegyző által megjelölt hivatali ügyintézőnek adja át.


Határidő: azonnal
Felelős: jegyző

Megtörtént a váltás, ettől kezdve „nyugodt kiegyensúlyozott" munka folyt a TV-ben. Néhány hét elteltével befurakodott a stábba Majoros Petronella, mint képviselő, így bentről kézben tartva tudta irányítani a mindig aktuális főszerkesztő munkáját. A biztos hátteret Kocsis Róbert Fidesz frakcióvezető biztosította, mint a Kulturális Bizottság elnöke.

Kis kitérő után vissza a Szoboszló Színeshez. Ilyen előzmények után szinte másnap azonnal munkához láttunk és életet leheltünk, a már hónapokkal korábban bejegyzett Szoboszlói Színes-be.
Mi lesz veled HVTV című írásunk volt a Tv-ben az utolsó és a Szoboszlói Színesben az első anyagunk. Szerettük a Tv-t, sajnáltuk, hogy tönkretették és igyekeztünk bánatunkban felépíteni a Szoboszlói Színest. A stáb nagyjából egyben maradt, persze az anyagiak miatt nem mindenki főállásban segítette munkánkat. A nulláról indulva sikerült elindítani egy olyan portált, amit már nem tudtak az „erős emberek" befolyásolni. Szépen napról napra nőtt az olvasottságunk, és a nézői-kedvelői táborunk is. Alig 2 év elteltével, a trafikmutyis és a földmutyis anyagainkkal ismét bekapcsolódtunk az országos hírügynökségek munkáiba. Megrendeléseink azóta is rendszeresek az országos kereskedelmi TV-k részéről ugyanúgy, mint az országos hírportálok, vagy a nyomtatott sajtó részéről. Ma már az átlagos közvetlen elérésünk, azaz a látogatottságunk napi 4-5 ezer körül van, de az olvasókat még mindig a balesetek bűnügyek érdeklik leginkább. Ezeknek a cikkeknek a nézettsége mindig 15 ezer fölött van. A pálmát a Szoboszlói földmutyis cikkünk tartja, amit megtalálhatnak „Legolvasottabb cikkeink" között. Ezt a cikket a mai napig 28 124-en olvasták. Kicsit lemaradva követik a trafikmutyis anyagok. A mostani hetekre, hónapokra visszatérve, az október 10-én kiadott Szoboszlói Színes nyomtatott verziója után, olyan mennyiségű levelet és információt kaptunk, hogy ezeket hónapokig elég lesz feldolgozni. Ami nagyon pozitív, hogy a választás óta az emberek már névvel és arccal is vállalják azt, amit megosztanak velünk. Igyekszünk megfelelni a bizalomnak.
Köszönjük kedves olvasóink bátorítását, kitartását és főleg azt, hogy nagyon sokan a nehéz időkben is velünk voltak. Nélkülük nem ment volna! A Szoboszlói Színest a bátor, Szoboszlót szerető emberek szerkesztik, mi csak megírjuk a történeteket, mert szeretjük az igazságot kutatni! Hiszünk benne, hogy híreket gyártani csak így lehet, közösen, függetlenül és objektíven, a város érdekét mindig figyelembe véve!

Szoboszlói Színes kicsi

 

Szoboszlói Színes–Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-378 #2 ubi40 2014-12-04 18:18
Független,mitől ,kitől?Ha nem lenne ez a lap(ill.szerkes ztői) olyan paranoiás a fidesszel szemben még jobb cikkek is sikerülhetnének .
 
 
-391 #1 oregbeci 2014-11-27 08:52
Kabai lakosként hosszú idő óta olvasója, nézője vagyok a " Szoboszlói Színesnek " és nagyon tetszik. Szinte minden fontos dologról tudósít.
Gratulálok az évfordulóhoz és további szép sikereket kívánok !

id Sári Béla.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)