Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ismét van kinevezett vezetője a Városi Bölcsődének

IMG 4263-004Tegnap volt az első munkaülése városunk új képviselőtestületének. A régiek már otthonosan mozogtak, az újak egy kicsit még ismerkedtek az új környezettel és a feladatokkal. Polgármesterünk üdvözölte az új összetételű testületet, majd ismertette a napirendi pontokat.

 

IMG 4249-001Az ülés elején letette az esküt Majoros Petronella listás képviselő. Mivel Györgyi Zoltán Járási Hivatalvezető lemondott erről a jogáról, a Fidesz frakció úgy döntött, hogy Majoros Petronellára ruházza a második listás helyet. Az elsőt Kocsis Róbert vitte el. A 21 napirendi pontot mintegy másfél óra alatt megtárgyalták a képviselők. Volt több olyan téma is, ami a lakosság nagy részét érinti. Ilyenek voltak, hogy két évig nem sikerült vezetőt választani a Városi Bölcsőde élére. Most ez a harmadik pályázati kiírás vezetett eredményre. Az első kettőt a Kocsis Róbert vezette frakció még meg tudta akadályozni, de ez a világ elmúlt. A szakmai bizottság és a Közalkalmazotti Tanács javaslata ellenére 2013. 11-14-én nem szavazta meg Szoboszlainé Zabos Petra jelöltet : Harsányi István, Kocsis Róbert, Majoros Petronella, Papp Jenő, Tóth Attila. A következő pályázat egy fél év múlva következett, 2014. 03-20-án. Ekkor ismét nem támogatta szavazatával a jelöltet: Harsányi István, Kocsis Róbert, Majoros Petronella, Papp Jenő és Rácz Tiborné.
Tegnap, 2014.11-27-én ismét dönteni kellett a pályázat ügyében. A három főre zsugorodott Fidesz frakció átértékelte szerepét, és a testület 12-0-0-0 arányban egyhangúlag megszavazta Szoboszlainé Zabos Petrát a Városi Bölcsőde vezetőjének, 2019.december 31-ig.

IMG 4279-006

Szoboszlainé Zabos Petra, a Városi Bölcsőde vezetője


A másik hasonló napirendi pont, azt a címet is kaphatta volna, hogy „Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó". Pontosítva, a parkolási rend felülvizsgálata, könnyítése a szoboszlói lakosok javára. Az „Összefogás" programjában szerepelt ez a megoldandó feladat. A mostani javaslat szerint, a szoboszlói gépkocsiknak nem kell parkolási díjat fizetni sehol, ez alól annyi kivétel lenne, hogy a nyári főszezon három hónapjában, három parkoló nekünk is fizető lenne. Ez a három hely : A Gyógyfürdő téli bejárata előtti nagy parkoló, a Mátyás király sétány, a József Attila út eleje a Délibábig. Ezt a rendeletet várhatóan már február 1-től életbe lépteti az önkormányzat. ( Nem összetévesztendő az ingyen ebédes családi kártyával)!  Ezt a javaslatot is 12-0-0-0 arányban fogadta el a testület.
Viszonylag nagyobb vitát váltott ki az a napirend, melyben javaslatot tettek a többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok átvilágítására. Voltak képviselők akik nem értették, hogy az újonnan megválasztott felügyelő bizottságok miért akarnak tisztán látni és mi lehet a célja az átvilágításnak. Vélhetően hamarosan ők is rájönnek, hogy ez semmi rossz szándékot nem feltételez, csak tiszta lappal szeretnének indulni.

IMG 4258-003

IMG 4254-002

IMG 4279 2-005

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)