Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Katonai évösszegzés Debrecenben

IMG 5742-004Hazánk egyik legrégebbi laktanyájában, immár hagyományosnak tekinthető évösszegző tájékoztatón értékelte a 2014-es évben végrehajtott feladatokat és az elért eredményeket Nagy Zoltán alezredes az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) parancsnoka. A sajtó képviselőinek jelenlétében megtartott tájékoztatón elismerést kaptak a Központ munkáját támogató civil szervezetek, illetve személyek.

 

 

A Nagysándor József Laktanyában rendezett eseményen Nagy alezredes összegezte a katonai igazgatás, a toborzás és az érdekvédelem szakterületeken végrehajtott feladatokat, a kiképzés, felkészítés, a híradó- és informatikai valamint a logisztikai biztosítás területén elért eredményeket. A parancsnok az érdekvédelemmel kapcsolatban kiemelte, hogy a részleg fő feladata a nyugdíjas katonákkal való folyamatos kapcsolattartás, melynek részeként több mint 150 alkalommal került sor személyes látogatásra az idei évben. Emellett 2014-ben is megemlékeztek a 65 év feletti kerek évfordulós születésnaposokról, valamint számos rendezvényt szervezett a részleg állománya. Az Idősek Világnapja alkalmából rendezett találkozón felül, ebben az évben is sor került a Hadkiegészítő Parancsnokság, illetve a megyében élő, jogutód nélkül megszűnt katonai szervezetek nyugállományú katonáinak összejövetelére, amely ezúttal is nagy sikert aratott.
Nagy Zoltán alezredes szerint a Katonai Igazgatási területén kihívásokkal teli évet zárt a Központ. A Magyar Honvédség alakulatai és a rendvédelmi szervek a különleges jogrendi időszakban honvédelmi feladataik végrehajtásához az év során új tervokmányokat készítettek. Az igénybevételi tervek alapján a gazdasági és anyagi szolgáltatás keretében 565 darab technikai eszköz határozatban történő, békeidejű kijelölését végezte el a Központ katonai igazgatási szakterületen dolgozó állománya. Ezen felül a közigazgatási hatósági eljárás szabályai szerint előkészítették az illetékességi területen lévő megyék védelmi bizottságainak hatáskörébe tartozó honvédelmi célú igénybevételre történő kijelölést 84 darab ingatlan és 39 szolgáltatás vonatkozásában. Az önkéntes műveleti tartalékosok (ÖMT) ez évi foglalkoztatásával kapcsolatban a parancsnok elmondta: Az éves feladatok végrehajtását a Központban 25 fő saját állományban lévő ÖMT katona 6 hetes tényleges katonai szolgálatával támogatta. A járási hivatalokban a helyi védelmi bizottságok munkájában a Katonai Igazgatási Összekötő osztály 11 fős kiemelt főtiszti tartalékos állománya 2x3 hét időtartamban vett részt. Az alezredes szerint az idei évben is eredményes volt a „FELTÖLTÉS 2014" hadkiegészítési rendszergyakorlat interaktív sorozó napja, amely során az MH HKNYP kijelölt hivatásos és tartalékos állományú katonái az együttműködő szervezetek szakállományával kiegészülve interaktív formában mutatták be a hadkötelezettség bevezetését követő folyamatokat egészen a hadkötelesek sorozásáig. A sorozáson megjelent önkéntesek tanulói jogviszonnyal rendelkező műveleti tartalékos fiatalok voltak.
A katonai toborzás szakterületen a Központ parancsnoka szerint eredményes évet zártak, hiszen Hajdú-Bihar megyéből ebben az évben 136 fő szerződéses és 107 fő műveleti tartalékos katona csatlakozott a Magyar Honvédség kötelékéhez. Külön örömtelinek nevezte, hogy a szerződést aláíró tartalékos katonák közel 70 %-a valamelyik közép-, vagy felsőfokú oktatási intézmény hallgatója, azaz a fiatalok körében egyre népszerűbb ez a szolgálatvállalási lehetőség.
„A Központ a felé támasztott elvárásokat az idei évben is folyamatosan magas szinten teljesítette és számos területen történt előrelépés. Ez az állomány feladatokhoz való hozzáállásának és szakszerű munkájának is köszönhető, de nem sikerülhetett volna a megyei és települési önkormányzatok, a különböző intézmények, civil szervezetek, a helyi és regionális média munkatársainak támogatása és természetesen Debrecen lakosságának szimpátiája nélkül. Engedjék meg, hogy köszönetemet fejezzem ki mindezért, hiszen a kitűzött célokat csak eredményes összefogással, közösen érhetjük el." – fogalmazott beszéde végén Nagy Zoltán alezredes.
A parancsnoki tájékoztatót követően került sor az elismerések átadására. A MH HKNYP szakmai feladatainak eredményes és színvonalas teljesítéséhez huzamosabb ideje nyújtott támogató közreműködésért Vanyur Tibor ezredes, parancsnok nevében Nagy Zoltán alezredes elismeréseket adott át Buzási Lászlónak, a Szoboszlói Színes főszerkesztőjének, Derencsényi Istvánnak, a Hajdú-Bihari Napló fotóriporterének.

IMG 5759-008

img817 másolata-010

IMG 5765-009

 

Elismerő emlékplakettet adott át még Erdei Ferencnek, a KLH MASTERS Kft. üzemeltetés-vezetőjének, Garda Árpádnak, a Debreceni Honvéd Sportegyesület Tájfutó Szakosztály szakosztályvezetőjének, György Gézának, az Alföldi Nyomda Részvénytársaság, elnök-vezérigazgatójának és Tibai Irmának, a Hajdúszoboszlói Városi Televízió megbízott intézményvezető-főszerkesztőjének.

IMG 5753-006

IMG 5756-007

IMG 5749-005

IMG 5737-001

IMG 5740-003

IMG 5739-002

IMG 5742-004Nagy Zoltán napra pontosan emlékezett a sajtós találkozásokra, az első riportokra, beszélgetésekre. Csapata hihetetlen figyelmességgel, katonás rendben ápolja mái napig a szerkesztőségekkel kialakított jó kapcsolatot. A parancsnokság munkatársai ugyanilyen pontosan végzik az érdekvédelem, a katonai igazgatás és a katonai toborzás fontos feladatát. Civilként megnyugtató érzés ezt látni és tapasztalni! Munkájukhoz a jövőben is sok sikert, jó egészséget és hatalmas lelkesedést kívánunk!

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)