Payday Loans
2024 március 19, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A megyematrica bevezetése nem hibás döntés, hanem BŰN!

IMG 7402-005Csütörtök délben sajtótájékoztatót tartott az MSZP képviseletében Bangóné Borbély Ildikó és Dr. Rónai György a debreceni MSZP elnöke. A tájékoztató helyszínéül a 4-es és 35-ös kereszteződést választották.

 

 

Egy hete másról sem szólnak a híradások, csak a megyematrica bevezetése körüli botrányokról, tiltakozásokról. A kormánypárti képviselők egy része már szintén bírálja a bevezetést is, és az elkapkodott ötletszerű végrehajtást. A Fideszes képviselők másik része még mindig azt állítja, hogy ez mindenkinek jó. Valószínű, hogy nem egyforma a szövegértésünk. Ha valami eddig ingyenes volt, most meg 5000 Ft, akkor miért jó ez a lakosságnak? A sajtótájékoztatón Dr. Rónai György azzal kezdte tájékoztatóját, hogy a Fidesz kormány ámokfutását mindenképp meg kell szüntetni minél hamarabb, és a bevezetett új útdíjfizetési rendszert, a próbaidő lejártát követően maradéktalanul meg kell szüntetni.
Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő elmondta, hogy a lakosság újabb megsarcolásán túl, megnő a forgalom az alsóbbrendű utakon, nő a környezetszennyeződés, és a balesetveszély. Hajdú-Biharban, ez az intézkedés elsősorban a Hajdúszoboszló felől érkező forgalmat tereli be a városba.
Tettünk egy próbát a Határ úton. A buszmegállóba várakozóktól megtudtuk, hogy egy hete többszörösére nőtt a forgalom, alig mernek átmenni a másik oldalra.
Természetesen ma délben megkérdeztük az országgyűlési képviselőnk Bodó Sándor véleményét is a megyematricáról.

IMG 7388-002

Tisztelt Bodó Úr!

Mint városunk országgyűlési képviselőjétől, szeretnék tájékoztatást kérni. Kérdésem a megyematricával kapcsolatos.
A kormánypárt szerint ez nagyon jó, sőt ezzel mindenki csak jól jár. A lakosság véleménye szerint, ettől jobban csak akkor járnánk, ha eltörölnék az egészet. Az Ön álláspontjára lennék kíváncsi ebben az ügyben.
Tervez-e, vagy tett-e már valamit a választókörzete lakóinak érdekében, konkrétan a 4-es főút és a 35-ös kereszteződésétől az első néhány km fizetős lett, így Debrecen központján kell átmenni, akkor is ha a nyugati városrészbe (Baumax-Auchan) megyünk.
Kinek az érdekeit képviseli? A kormányét vagy a lakosságét?

Tisztelettel:
Buzási László főszerkesztő

A válasz, néhány perccel 22 óra előtt megérkezett, köszönjük, amit most teljes terjedelmében közzé teszünk:

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

b103A megyei matricák bevezetésével kapcsolatos kérdését megkaptam, köszönöm.
A választókerület lakói alapvetően két irányba közlekednek fizetős útvonalon.
Aki Hajdúszoboszlóról Budapestre tart, az az eddigi éves matrica (43 000 ft) helyett elégséges,ha négy megyei matricát vásárol (20 000 ft). Ez az M-3 autópálya teljes szakaszára érvényes!
Alternatív útvonal lehet a Nagyhegyes, 33.sz főút, amely Hortobágyon át közelíti meg az autópályát.Ezt az irányt választva két megyei matrica is elégséges (10 000 ft ).
A Hajdúszoboszló, Nagyhegyes, 33.sz főút közötti szakasz az előző években teljesen megújult, forgalma mérsékelt.
Jó minőségű úton, olcsóbban közlekedhetünk ebben a viszonylatban.
Debrecen egyes részeinek megközelítését biztosító 4.sz főút, M-35 szakasz január 1-től csak megyei matricával használható. Ez magában hordozza annak lehetőségét, hogy Debrecen (bel)városán keresztül autózva nagyobb a környezetszennyezés, esetlegesen a baleseti kockázat. Ennek vizsgálata a következő időszakban indokolt, erre az illetékesek felé javaslatot teszek.
De miért kellene nekünk Hajdúszoboszlóról ezt az utat választanunk, ha szeretnénk eljutni az Ön által említett Auchan áruházba?
Ennek a területnek, városrésznek az eléréséhez javaslom a díjmentesen használható, gyér forgalmú Határ út, Pósa utca útvonalat.
Mindannyiunknak balesetmentes közlekedést kívánok !
Arról pedig sohasem legyen kétsége, hogy közéleti szereplőként mindig a választópolgárok érdekeit képviselem!

Üdvözlettel

Bodó Sándor
Országgyűlési képviselő
Hajdú-Bihar megye, 5. vk

DSC 0302-001

IMG 7392-003

IMG 7395-004

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-289 #2 oregbeci 2015-01-22 11:54
Én azon is csodálkozom, hogy a képviselő úr egyáltalán válaszolt. Én 2013 szeptember 6-án írtam Neki,amikor arról az igazságtalan és embertelenül magas parkolási díjjal szembesültem, amit a Debreceni Kenézy kórház parkolójában megállapítottak / óránként 700 ft /
A képviselő úr válaszra sem méltatott !
A levelet a bodo.sandor@parlament.hu címre írtam.
 
 
-296 #1 szilagyit 2015-01-14 12:16
Elkerülő utakat nem szabadna fizetőssé tenni. Ha meg lehetett oldani Miskolc esetében (főútnak minősítették a szakaszt), akkor meg kell oldani Debrecenben, Nyíregyházánál, Győrnél, Székesfehérvár, stb. esetében is. Az is furcsa, hogy az M0 lényegében díjmentes lenne, csak 2 rövid szakasza fizetős, így mégis meg kell venni a matricát. Szoboszlóiakat érintheti a Vecsést elkeülő 4-es főút esete is, ami szintén fizetős, aki nem akar fizetni Üllő és Vecsés belterületén kell, hogy haladjon, az M0 felé meg Gyálon át tud. Az Auchan elérhető a Határ úton, de azok az utak nagyobb forgalomra nem alkalmasak, ráadásul Nyíregyháza felé haladni, csak Debrecenen és Bocskaikerten keresztül lehet.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)