Payday Loans
2024 március 19, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Mennyi lókötő Szoboszlón!

IMG 7422-002A mai délután egy kis színes hírrel ért véget. Az első telefont úgy kaptuk, hogy 11 ló vágtázik a főúton a Tesco irányából a városközpont felé. 1-2 perc elteltével már olyan infónk is volt, hogy a Rákóczi úton, a Városi Bölcsőde és a Tüzép kőzött lovak futnak az úttesten a járművek között.

 

Valóban így volt, ahogy a telefonálók informáltak minket. Most itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki értesített bennünket a nem mindennapi látványról. A Rákóczi utcába befordulva, már láttuk, hogy több ember körbevesz két lovat és kedélyesen beszélgetnek. A lovak teljesen nyugodtak voltak, jól tűrték a beszólásokat is, és a dicsérő szavakat is. Induláskor egyébként tényleg 11-en voltak, mint utólag megtudtuk, valószínű a Bocskai szoborig akartak futni, de a gazdi előkerült és a Penny környékén megpróbálta visszafordítani őket. Ez részben sikerült, de két csintalan lelépett a Rákóczi úton, és vágtázott a Tűzépig meg vissza. Ekkor érkezett egy szolgálaton kívüli rendőr és jobb belátásra bírta a pacikat. Perceken belül megérkezett egy profi lovas is (Fazekas Lajos) aki segített féken tartani a szökevényeket. A bölcsis gyerekek örültek legjobban a lovaknak, volt olyan, aki még nem is látott lovat ilyen közelről. A gazdaasszony megérkezéséig még egy-két selfie fotót készítettek, majd átadták a két paripát a jogos tulajdonosának. Szerencsére ez a kaland most minden gond nélkül ért véget. Este még egyszer beszéltem a tulajjal és külön megköszönte a pozitív hozzáállását mindenkinek. Autósok, kerékpárosok, gyalogosok, rendőrök, lovasbarátok, mindenki próbált segíteni a kiruccanás balesetmentes befejezéséért. Hogy miért szöktek meg a villanypásztorral őrzött területről? Nem tudjuk, de talán még a gazdájuk sem.
Most az a lényeg, hogy minden lóra jutott egy lókötő és nem lett semmi baj.
Javasoltuk a gazdinak, hogy a pamplonai bikafuttatás mintájára ismételjék meg, majd a turistaszezon közepén is a produkciót, biztos nagy nézettséget hoz majd! A pamplonai bikafuttatás is egy futammal indult a 13. században, ma már egy hetes rendezvénnyé nőtte ki magát a hozzá kapcsolódó rendezvényekkel, körmenettel, mulatozással, vásárral.

Mentett képkocka 391-003

Mentett képkocka 392-004

Mentett képkocka 393-005

Mentett képkocka 399-010

Mentett képkocka 397-008

Mentett képkocka 395-007

Mentett képkocka 394-006

 

 Szoboszlói Színes–  Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-307 #3 szilagyit 2015-01-14 12:25
2 hónappal ezelőtt Debrecenből jövet a Határ út és az elkerülő között megállított egy rendőr. A kérdése az volt: "Nem láttam valami szokatlan dolgot az úton, például egy lovat?"
 
 
-311 #2 Buzási@Admin#2 2015-01-09 22:55
Kedves Micukó!

Először is szeretném megköszönni, hogy hozzászólásával kiegészítette, pontosabbá és hitelesebbé tette azt a kis színes beszámolót. Amit leírtam, a telefonokból tudtam és a helyszínen hallottam. Mint a cikkből is kiderül, amikor a Rákóczi utcába befordultam, a két lovat már békésen simogatta Fehér Gyuszi, Fazekas Lajos és az Ön apósa Horogh Gyula. Akkor még úgy tudtam, ahogy leírtam. Ez is bebizonyította, hogy rám is férne még egy kis edzés. Az első telefon után 3 perccel már a helyszínen voltam, de mint látjuk ez a részidő nagyon kevés. Gyorsabbnak kellene lenni. Félretéve a poénos oldalát a dolognak, még egyszer köszönöm, hogy megosztotta velünk is ezt a tényt. Biztos van még olyan aki, segített tegnap a lovakat befogni, nem említettük meg külön-külön, de névtelenül is köszönjük az önzetlen segítséget mindenkinek. Befejezésül köszöntjük az apósát a Hajdúszoboszlói Lókötők Táborába!

Buzási László
 
 
+206 #1 Micuko 2015-01-09 21:04
Annyit szeretnék hozzá fűzni ehhez, hogy a lovakat nem a gazdájuk, hanem egy arra bicikliző szoboszlai lakos állította meg és fordította vissza, történetesen az én apósom Horogh Gyula. Míg mások álltak és néztek ő meg állított 11 vágtázó lovat, hogy a komolyabb bajt megelőzze pusztán önzetlenségből, azt hiszem egy köszönetet megérdemelne ezért. (A képen látható őszes hajú úrról beszélek, de ezt nyílván ön is tudja Búzási László Úr hiszen ott volt.)
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)