Payday Loans
2024 április 27, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Bíróság elé állnak az ittas sofőrök

150x150Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két férfival szemben javasol bíróság elé állítást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság.

 

 

 

A nyomozás adatai szerint 2014. szeptember 20-án 0 óra 20 perckor a rendőrök Hajdúszoboszló belterületén, a Szováti úton megállítottak egy járművet és igazoltatták a sofőrt. A járőrök a 32 éves járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. A hajdúszováti lakostól a rendőrök a vezetői engedélyét bevonták és a férfit további mintavételre előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A nyomozók később gyanúsítottként hallgatták ki R. Imrét, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, melyet a szakértői vizsgálat is alátámasztott.

A terhelttel szemben a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a napokban befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet szintén szakértő bevonásával folytattak a hajdúszoboszlói rendőrök egy gyermelyi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy személyautó haladt 2014. november 16-án 9 óra 10 perc körüli időben Hajdúszoboszló, Puskin utcán, amikor a járőrök a járművet közúti ellenőrzés céljából megállították. A rendőrök ellenőrizték az 51 éves sofőr okmányait, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A járőrök további mintavétel céljából előállították a férfit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A rendőrök K. János vezetői engedélyét bevonták, majd később gyanúsítottként kihallgatták. A gyermelyi lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)