Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ma Balmazújvárosban demonstráltak a földtulajdonosok

IMG 7901 másolata-003A mai nap, 8-tól 16 óráig félpályás útlezárással tiltakoztak a balmazújvárosi gazdák, a január 1-től bevezetett települési adó (földadó) ellen. A város legtöbb kivezető útján ott voltak, de jutott a traktorokból a főtéren álló önkormányzat elé is. A forgalom irányítását a rendőrség biztosította.

 

 

IMG 7921-009A délutáni órákban beszélgettünk a demonstráció fő szervezőjével Szűcs Gergellyel aki maga is földtulajdonos. A demonstráció rendben lezajlott, semmilyen atrocitás nem történt. A mai nap egy kicsit korán kezdődött a szervezés miatt, de mindezt a gazdatársak érdekében tették. Elmondta, hogy a településen bevezetett adó váltotta ki a demonstrációt. Mostanra eljutottunk odáig, hogy leültünk a polgármester asszonnyal tárgyalni, és van remény arra, hogy megegyezzünk. Szeretnénk olyan megállapodást kötni, ami mindkét félnek megfelelő. Mivel a kivetett adót lehet csökkenteni, így első körben szeretnénk a 300 Ft-ot 150-re csökkenteni. Ennek a felhasználását pedig úgy találnák megfelelőnek, hogy egyformán részesüljenek a külterületek és a belterületek. Ez a demonstráció egy napos, de ha nincs megegyezés folytatják.

 

IMG 7898-002

Balmazújváros képviselőtestülete 12 tagú. A 8 egyéni körzetből 8-ban Fideszes győzelem született, a polgármester Dr. Veres Margit független, a három listás helyből kettőt elvitt a Jobbik, egyet pedig a Célbakisér.

Részlet a balmazújvárosi képviselőtestület (2014. dec. 1.) ülésének jegyzőkönyvéből:
Dr. Veres Margit polgármester: A lehetőség minden képviselőnek meg van arra az SZMSZ
szerint, hogy előterjesztést készítsen. A rendelet módosítás is beletartozik ebbe. A mai napra én nem láttam, illetve aljegyző asszony nem jelzett, hogy valakinek lenne módosító indítványa korábbi adórendeletekkel kapcsolatban. Amennyiben ezt előterjeszti képviselő úr, akkor természetesen tárgyalni fogja a Képviselő-testület. Én most azt mondom, hogy a közteherviselést arányosan lehet megállapítani kizárólag, és erre figyelemmel kell elkészíteni az előterjesztést. Kérdése, véleménye van-e valakinek? Nem látok erre jelzést, aki egyet ért a rendelet-tervezettel, kérem, hogy jelezze.

11 jelenlévő képviselő közül 11 képviselő vett részt a szavazásban, 8 képviselő igennel, 3
képviselő nemmel szavazott, így a Képviselő-testület elfogadta a települési adóról szóló rendelettervezetet és megalkotta az alábbi 22/2014. (XII. 01.) számú rendeletet.

IMG 7901-004

Visszatérve Hajdúszoboszlóra, felhívtuk telefonon Marosi György Csongor önkormányzati képviselőt, aki a Pénzügyi Gazdasági Bizottság elnöke, hogy várható-e városunkban is hasonló lépés. Válasza rövid és tömör volt, nincs ilyen terv, hogy megadóztassuk a földtulajdonosokat.
Az előbbi kijelentést megerősítette Kállai István is, aki a Városfejlesztési, Mezőgazdasági Bizottság elnöke, hogy nincs tervben semmilyen új adónem bevezetése, sőt azon dolgoznak, hogy az eddigi támogatások is eljussanak a gazdákhoz.
Hajdúszoboszló nemrég megválasztott új képviselőtestületének az a célja, hogy a fő bevételt biztosító idegenforgalom és a turizmus mellett minden eszközzel segítse a mezőgazdaságban dolgozók megélhetését is.

IMG 7905-005

IMG 7910-006

IMG 7913-007

IMG 7920-008

IMG 7927-010

 

Szoboszlói Színes–  Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)