Payday Loans
2024 április 18, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

„A szív az első... Értitek? A szív!” „…nagyon sok hasznos munka át fogja alakítani a világot…”

IMG 7978-013A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Magyar Kultúra Napja tiszteletére irodalmi estet rendezett a Bocskai Rendezvényközpontban. A FÉNY-JÁTÉKOK címmel meghirdetett esten fellépett Nagy Anna Jászai Mari díjas érdemes művész és Huszárik Kata színművész. Köszöntőt mondott Holoda Attila alpolgármester.

 

A rendezvényközpont nagyterme már fél ötkor megtelt. Az előadásra sokan voltak kíváncsiak. Az előadók, az író és a kiválasztott novellák, mesék, mind-mind csábító erővel hatottak a művészet iránt fogékony közönség számára.
A korán érkezők többször is elolvashatták a díszletként szolgáló idézetet: „Lehetséges, hogy az az energia, ami szeretetünkben, jobbra való törekvésünkben, hasznos munkánkban testesül meg, az nem vész el - mint ahogy az energia sem vész el, hanem valami magasabbrendűvé alakul, egy olyan világgá, amit Isten célul tűzött ki maga elé. Nagyon sok szeretet, nagyon sok jó cselekedet, nagyon sok hasznos munka át fogja alakítani a világot, a mainál magasabbrendűvé. Ez a megváltás. És aki tesz a megváltásért, az részesül is benne. Aki meg nem, az visszahull az anyagba. Por lesz. Fény helyett."
IMG 7946-009Holoda Attila alpolgármester köszöntő szavai pedig alátámasztották Lázár Ervin gyönyörű sorait. Városunk alpolgármestere ismét elmondta, a valódi csoda bennünk él! A lelkünkben, a szívünkben és nem túl bonyolult dolog életre hívni, vagy észrevenni másokban! Csupán normálisan kell gondolkozni és pozitívan az élethez állni!
Ha röviden szeretnénk fogalmazni, szintén egy Lázár Ervin idézettel fejeznénk be a beszámolót: „Sohasem kötök nyakkendőt. Sőt a cipőmet sem tisztítom, csak hetente egyszer. Ezek felesleges dolgok. Külsőségek. A szív az első... Értitek? A szív!"
Az irodalmi esten készült riportokat megtekinthetik ITT!

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)