Payday Loans
2024 április 24, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Évértékelő a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon

IMG 1736-007Március 10-én volt a rendőrség évértékelője. Ennek az eseménynek az apropóján kérdeztük Dr. Gali Sándor r. alezredest, városi kapitányt, az elmúlt év eredményeiről. Kapitány úr, joggal lehet büszke a 2014-es év eredményeire, melyet rögtön számokkal is alátámasztott. Az elmúlt 10 évben, a 2014-es esztendő volt a legsikeresebb.

 

 

 

"A regisztrált bűncselekményekben 17 % -os csökkenés volt tapasztalható, ezen belül, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma 14 % -al csökkent. A kiemelten kezelt bűncselekmények száma 27 %-os csökkenést mutat. Az elmúlt 10 évben, ilyen alacsony számú bűncselekménnyel nem találkoztunk!"- mondta a kapitány úr.
IMG 1735-006A nyomozás eredményessége is javult, 40 %-al volt kevesebb a felderítetlen bűncselekmények száma. A kedvező tendencia okairól a következőket mondta Dr. Gali Sándor r. kapitány: "2014-ben 19 %-al több rendőrt tudtunk a közterületekre vezényelni, ezért jelentősen javult a rendőri jelenlét. 2014 márciusától, 13 próbaidős rendőrt helyeztek a kapitányságra, ebből 10 Hajdúszoboszlón teljesít szolgálatot. Országosan is több túlórát engedélyeztek, ezek mellett Hajdúszoboszlón az önkormányzat is támogatja a rendőrséget főleg a turistaszezonban megnövekedett feladatok ellátására".
Az őrizetbe vételek, és a gyorsított eljárásban bíróság elé állításoknak köszönhetően, a tulajdon elleni szabálysértések, kisebb bolti lopások száma is 37 %-al csökkent. Ilyen eset Hajdúszoboszlón 44 alkalommal volt tettenéréses, ebből 25 végződött őrizetbevétellel és gyorsított eljárásban bíróság elé állítással.
A számok és az eredmények tükrében bátran kijelenthetjük, hogy városunk nem tartozik a bűnesetekkel fertőzött területek közé.

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)