Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

XIV. Országos Gulyásverseny

gulyasverseny1Gyönyörű napsütéses idő, profi szervezés, finom ételek, ügyes versenyzők és érdekes versenyfeladatok. Röviden így lehetne összegezni a pénteken és szombaton megtartott XIV. Országos Gulyásverseny eseményeit, melyet a Hortobágyon a Pusztai Állatparknál tartottak.

gulyasverseny3A gulyásverseny legfőbb célja, hogy az ősi szakma mesterei olyan versenyszámokban mérjék össze tudásukat, amelyek a mindennapi munkához is kapcsolódnak. A szakma utánpótlása érdekében „tanuló” gulyások, azaz a bojtárok is részt vettek. A megnyitót követően elsőként a gulyások öltözetét, és a felszerelések szakszerűségét pontozták és bírálta az ismert szakemberekből álló zsűri. Ezután következett az egyik legérdekesebb versenyszám a marhafogás, elengedés és a fülszám leolvasás. Ezeket a feladatokat a versenyzők párban hajtották végre, ugyanúgy, mint szürke hétköznapokban.

Volt még a nap folyamán nyúlütés, vízhúzás, pányvadobás, karikáshasználat, és a bojtároknak borjúfogás, ami láthatóan nem is volt egyszerű feladat. Napközben a kézművesek is bemutatták termékeiket, és mire a nap delelt a finom pásztorételek is elkészültek.

gulyasverseny9Az esztendő legnagyobb pásztortalálkozóját szervezte és rendezte Gencsi Zoltán a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Bodó Imre a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének Elnöke.

Holnap ismét látogassák oldalunkat, mert az eseményről képgalériát fogunk készíteni.
gulyasverseny4gulyasverseny5gulyasverseny6
gulyasverseny7gulyasverseny8

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)