Payday Loans
2024 április 26, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Badárság Szoboszlón

DSC 0006-001Badár Sándorral hat évvel ezelőtt beszélgettünk utoljára. Akkor is egy filmbemutató volt az apropó és most is. Az elmúlt évek azonban csiszoltak a rendszeren, a mostani mozit dumaszínházzal tette csábítóvá a neves humorista.

 

 

 

2009-ben a „kis büdösben" Szőke kapitánnyal lépett fel, 2015-ben a felújított művelődési központba egyedül érkezett, egy izgalmas filmmel. A szoboszlói szempontból fontos két dátum között Badár Sándor életében is meghatározó események történtek.
Számtalan fellépés, a dumaszínház csúcsra járatása, Showder Klub, Comedy Centrál. Az elmúlt évek alatt sok értékes kapcsolat szövődött, többek között szerelem a rallyval, meg egy nagyon szoros és elválaszthatatlan barátság Kővári Barnával. Így kialakult a család és Szőke András mellet egy újabb szorosra fűződött szál, mondja a humorista a vetítés előtt. Aztán beszélgettünk a jelenről is.

DSC 0007-002

„Pont úgy alakítottuk ki a filmet, hogy szinte bárhol lehessen vetíteni, nem szükséges hozzá Pláza, a célnak a sarki kocsma is bőven megfelel! Azt szerettem volna, hogy a régi mozis filing jöjjön vissza!
A modern technika segítségével gyakorlatilag bárhol le tudjuk vetíteni, igényes kép és hang minőséggel a Bamaco Rally mozgalmas napjait."

DSC 0009-004

„Az volt a meglátásom, hogy manapság a stand up szóra szívesebben ugranak az emberek, mintha csak egy mozit hirdetnénk. Lehet, önmagáért a film nem tudna megharcolni, de a kettőt együtt ötvözve nagyon jól működik a dolog. Ezt egyébként már másik műfajban is kipróbáltam Horváth Jancsi barátommal a stand up könyvek kapcsán."

DSC 0008-003

Maga a film egyébként nagyon furcsa élményanyag. Időugrás hátra felé, 30-40 évvel. Afrika tényleg lehet veszélyes, halálos, elviselhetetlen, stb. pedig csak a globalizált világtól lépünk hátra jó néhány évtizedet. Autentikus környezet a maga valójában. A csapat persze élvezte az utazást! Fizikálisan és szellemileg egyaránt. A fiúkat próbára tette a sok ezer kilométer és a megpróbáltatások, melyeket remekül viseltek!

DSC 0010-005

A beszélgetés végén természetesen szó esett a lovakról. Badár Sándor elmondta, a net egy kicsit hamis. A Wikipédia információi gyermeklovagoltatás terén, csak részben képezik a valóságos képet. Bár vannak még lovai, már nem lovagoltat. Annak idején egy életre kötött Velük barátságot. Óriási töltést adnak neki a pici pacik és reméli Ő is sokat jelent négylábú kedvenceinek. Az igazi iskola ló azonban Árpi volt, akivel némi duma színházas elem kíséretében igazi lovas élményt adott a gyermekeknek, de mióta Árpi az örök égi legelőkön vágtázik, nem végez lovas foglalkozásokat.

DSC 0011-006


Terveiről nem szeret sokat beszélni, mert kicsit babonás. Azért annyit elárult, ha mindenki úgy akarja, főleg a szponzorok, akkor ősszel hegyet mászik, nagy hegyet. Újabb cél a HIMALÁJA!

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)