Payday Loans
2024 május 04, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Egy korty bor V.

borajanlat_etelekhezAz étel és bor párosításakor mindkét tényező ugyanolyan fontos, segíthetnek egymás felemelkedésében. Nem csak ünnepekkor, hanem hétköznap is figyeljünk arra, mit mivel kínálunk, itt is igaz a mondás: Gyakorlat teszi a mestert! A következőkben egy nagyon gyors összeállítás arról, mihez mi passzol:

 

Halakhoz, tengeri herkentyűkhöz, házi szárnyasokhoz, vadmadarakhoz illik a rizling, chardonnay, sauvignon blanc, szürkebarát szőlőből készült borok, valamint rosé borok.

Sertéshez illik a nehéz, testes fehérbor; a könnyebb, kevésbé testes vörös, attól függően hogyan készül a hús.  (Grillezett sertéshez chardonnay; pörkölthöz primitivo, negro amaro)

Bárány, birka: birkához cabernet sauvignon, cabernet franc, tempranillo. Bárányhoz amarone, zweigelt, merlot.

Marhahúsokhoz nehéz, testes, száraz vörösborok illenek. Pl.: shiraz, carignan, zinfandel.

Évszakok szerint is megválogathatjuk az isteni nedűt. Nyáron rizling, szürkebarát; ősszel pinot noir, tempranillo; télen shiraz, cabernet sauvignon, zinfandel; tavasszal chardonnay, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot.

De tudják mit? Ha kész az étel, hívjanak, én viszem a bort!

 

 

Dóró Krisztián

bortanácsadó

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)