Payday Loans
2024 május 06, hétfő
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Olvasói levél 5.

Kirakodóvásár vagy a kultúra háza? 

 

Elemlámpa, ülőgarnitúrák, cipők, bálás ruha…ez a Művelődési Házunk palettája. Mennyi helyi adót fizetnek az önkormányzatnak az árusok? Semmit! Nem helyi vállalkozók. Ezt támogatja a mi Művelődési Központunk! A kereskedelem teljes palettáját felsorakoztatják lassan, ezzel minden helyi vállalkozónak ártanak, de ártanak az önkormányzatnak is, ördögi a kör, nem a helyi boltos bevétele nő, így az önkormányzat pénztárcája sem gyarapszik azok adójából.

Én azt gondolom, a Műv. Házat nem erre a célra kellene használni, ha az ottani dolgozók nem tudnak mást megszervezni, mint kirakodóvásárt, alkalmatlanok a munkájukra. Nádudvar, Kaba kulturális élete sokkal pezsgőbb, irigyeljük! Az a sablonos nyári program, ami nálunk zajlik kevés, ki kellene használni a ház adottságait, ha ez nem megy, bezárni!

 

Összegezve: jó lenne tehát ha a helyi Műv. Központ nem a helyi vállalkozók tönkretételét célozná meg!

Írásomat vitaindítónak szánom, kíváncsi vagyok más olvasók véleményére is!

 

Egy olvasó

Hozzászólások

 
+1 #12 ubi40 2011-01-30 07:58
Attila:az új ingatlan építéssekkel egyetértek,de tudnod kell,hogy ezeknek a kb 70%-t nem helyi lakosok bitorolják.(leh et az arányok nem pontosak,de a tendencia vitathatatlan.)
 
 
+2 #11 ubi40 2011-01-30 07:51
Elolvasva a levelet és a hozzászólásokat megerősödött bennem az a gondolat,hogy a helyi emberek is éheznek a kultúrára,de étvágyukat nem tudják kielégíteni bizonyos itteni szokások miatt.A műv.ház nem csak a kultúrára szakosodott,ez még önmagában nem lenne gond,de az arányokkal van baj.Az vitathatatlan,h ogy nyáron igyekszik jó programokat összehozni a vezetőség,de a holt szezonban siralmas a helyzet.Namármo st a "benszülött"lak osok úgy gondolhatják,cs ak másodrangú felhasználói a kultúrának és ez sajnos az élet más területein is tapasztalhatóak .A pénz mozgat minket és elidegenít egymástól,a nyelvében és kultúrájában él a nemzet.
 
 
+5 #10 Guest 2011-01-29 20:12
köszönöm szépen az észrevételt, teljes mértékben egyetértek.
mi több, hadd jegyezzem meg, hogy ezzel a hozzáállással nem csak a helyi vállalkozóknak és az önkormányzatnak ártanak, hanem magának a kultúrának is.
gratulálok hozzá a művelődési központ vezetőinek. :/
 
 
+1 #9 Dante 2011-01-22 01:54
még tovább megyek a dologban.szerin tem ha hasonló érdeklődésű emberek összefogunk létrehozhatnánk egy közösséget amit az előző hozzászólásomba n emlitettem.
és ha össze fogunk se anyagi se technika problémánk nem lenne mert valjuk be az ember egyedül is sok midenre képes de a közösség még többre véleményem szerint.
mint hivatalos bejegyzett kultúrális szervezet. és nagyon örülök hogy ez a weboldal lehetöséget ad arra hogy hasonló gondolkodásu emberekkel felvehessem a kapcsolatot. ha nagyobb távlatokban gondolkodunk akár egy mozgalom is nagyon sokat lendítene ezen a dolgon.
 
 
+2 #8 Dante 2011-01-22 01:46
az álláspontom a következő: sajnos el kell fogadnom a jelenlegi helyzetet. ez a város az utóbbi években fejlődött, ez az ingatlanok építésében erősen megmutatkozik.
véleményem szerint a jelenlegi állás az hogy az emberek nem kezelik kellő komolysággal ezt a dolgot(magát a filmezést). azok segitsége akik által egyről a kettőre juthatnánk sajnos elmarad.
de tegyük fel a kérdést: "miért?"
a válasz nagyon egyszerű: azoknak az emberek számára a fontos dolgok a pénz..mivel mindent ez mozgat sajnos.
A kirakodó vásárok a művházban, a különböző politika kampányok és még sorolhatnám.
minden évben tartanak tehetség kutatást a müvházban, kül. eggyütesek léphetnek fel. ugy vélem az embereket egyáltalán nem érdekli ez a téma(filmgyártá s), csak legyintenek és kimsolyognak ha azt mondom hogy filmet csinálunk... iylen hozzá állásal nehéz elöre haladni.
viszont ebben a témában is kreativan kell gondolkodni és keresni kell a lehetöségeket viszont a jó oldala a dolognak hogy nagy valószínűséggel megkapjuk a forgatási engedélyt.
ha esetleg valaki ugy gondolná hogy támogatnak minket annak nagyon örülnénk legyen ez bármiylen formában.
Magor köszönöm az egyetértésed, ha bármiylen ötleted ,véleményed felmerül ezügyben kérlek oszd meg!
köszönöm
 
 
+2 #7 Guest 2011-01-21 11:03
Attila! a hozzászólásod megragadott, ráadásul minden szavával egyetértek. Filmezési hajlamaim miatt magaménak érzem gondolataidat. Talán ennek a weboldalnak a szerkesztői is tudnak majd útmutatást adni hogyan lépjetek tovább.
Nem szabad engedni hogy ilyen kérdéseket, törekvéseket bárki is az asztal alá söpörjön!!!
Lehet, hogy marad a régi jó módszer: kocsma, elhagyott pince, kihalt raktár?
De akkor miért is van a Művház????
A gondolatot tovább kell vinni. Bárki tud segítsen!!!
 
 
0 #6 Dante 2011-01-20 15:17
Én is elszeretném mondani a véleményem.
Tehát a következő történt:
bennem és néhány ismerösömben akik ugyszintén elfogultak a müvészetek világában ugy döntöttünk hogy csinálunk egy amatőr filmet. a cél nem a pénz vagy a siker vagy a remény hogy ezáltal eljutunk valahova...neeem!
a célunk maradandót alkotni.
a mi álláspontunk szerinte a film készités is a müvészet egyik ága, ebböl fogalmazódott meg a következő gondolatunk ami szavakba öntve igy hangzik.
"hozzunk létre egy klubbot egy közösséget nevezzük ahogy akarjuk ami gyüjtötte volna az érdeklödöket és közösen megoszthattuk volna egymással a kreatív gondolatainkat a filmgyártással kapcsolatban és esetleg meg is valósitjuk.
az első utunk a müvelödési házba vezetett, ahol a kőkemény konzervativizmu s fogadott minket.
ez abban nyilvánult meg hogy szavakba öntve idézem: "persze hogy segitünk!"
de a segitség elmaradt.(hozzá teszem szándékosan) és a mai szlengel kifejezve:(lete reltek minket)
egy szóval a monológom lényege hogy senki sem segít. mérhetetlen konzervatívizmu s van jelen ebben a városban tisztelet a kivételnek.
és ha valaki olyan ötlettel áll elő ami a konzervativ vezetöségnek nem tetszik legyen ez a művház akkor gondolkodás nélkül vissza utasitják. a hab a tortán hogy nem vesznek minket komolyan a korunk miatt.
felháboritó.
persze a fiatalokban tombolnak az érzelmek...de ha már a bocskai mozi vezetöségére is az alábbi dolgok vonatkoznak akkor ugy érzem nem alaptalan a felháborodásunk .
 
 
+6 #5 Guest 2011-01-05 14:32
Egyetértek, valóban méltatlan dolgok a kultúra házába beengedni a különböző vásárokat. Sajnos ez általános dolog országunkban. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy minden bizonnyal ennek az intézménynek is kell valamennyi bevételt produkálnia. Szerintem szívesen szerveznének az ott dolgozók színvonalas előadásokat, de a költségvetés alacsony, s sajnos kevesen tudnak áldozni a kultúrára. Az már másik kérdés, hogy kinek mire is lenne igénye.
 
 
-4 #4 Guest 2010-05-31 20:29
Köszönjük az olvasói leveleket és a hozzászólásokat is és bár arra bátorítunk mindenkit, hogy merjen végre véleményt nyilvánítani, azért mindezt úgy tegye, hogy oktalanul másokat ne bántson. Mondandóját vállalja, ha kell névvel, címmel, mert a város csak így fejlődhet tovább! Jönnek a levelek, de több hozzászólást hangvétele miatt nem teszünk közzé. Minden bizonnyal erre a levélre is építő, előre mutató javaslatokat vár írója. Én biztatom önöket, hogy írjanak, de a normális keretek betartásával!
 
 
+2 #3 Guest 2010-05-29 12:08
Mélységesen egyetértek! Ma délelőtt mentem a piacra, és a művelődési ház ajtajára kívülről táskák voltak aggatva, mint a karácsonyfára! Gondolom táskavásár volt...meg láttam a bálásruhás autót...Mikor láthatunk ilyet a debreceni Kölcsey központ ajtaján? (tudom, teljes mértékben nem hasonlítható a két intézmény, de a "kultúra háza" mindkettő!)
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)