Payday Loans
2024 április 16, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

CSAKNEM EZREN KEREKEZTEK A BETEG GYERMEKEKÉRT

TourDeBokay Hajduszoboszlo-010„TOUR DE BÓKAY 175+1" JÓTÉKONYSÁGI KERÉKPÁROS FELVONULÁS

Vasárnap délelőtt minden adott volt egy kerékpáros túrához. Kellemes kora nyári napsütésben a résztvevők pontosan érkeztek a gyülekezési pontra, egy közös fotó elkészítése után elstartolt a mezőny Hajdúszoboszlón és az ország több városában is.

 

IMG 7057-002

A helyi csoportból Császi Attillával összegeztük a vasárnapi kerékpáros akciót.
"A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája, sokak által Bókai Gyermekklinikaként ismert intézmény 2014-ben ünnepelte fennállásának 175 éves évfordulóját. Ez a jubileum egyben a hazai gyermekgyógyászat 175 éves születésnapja is volt, hiszen a Bókay Klinika hazánkban az első, és Európában is a 4. hasonló intézmény volt. A neves jubileumot a klinika egy jótékonysági célú kerékpáros családi nappal ünnepelte a „sport – egészség – hagyomány" mottójával, összekötve a Bókay dinasztia két ágát képviselő Klinikát és a XVIII. Kerületi Bókay-kertet.

A sportnap elsődleges célja a Bókay Klinika alapítványának, illetve a betegellátásnak a támogatása adománygyűjtés útján.

Ehhez a jótékonysági akcióhoz csatlakozott az AMWAY Hungaria Marketing Kft. A támogatás módja:

az elektronikus áruházakban 1000 forintért vásárolhatók a Bókay 175+1 pólók, amelynek a teljes bevétele a klinika támogatására megy. Oly módon, hogy a befolyt összeget az AMWAY Hungária Marketing Kft. megduplázza.

Mi pedig úgy keveredtünk az egész mögé, hogy van e-áruházunk amelyben láttuk a felhívást, és a beteg gyermekek ügyét azonnal támogattuk a póló vásárlással. Szóltunk a barátainknak is. A dátum adott volt időpontot és az útvonalat mi választottuk.

A gyermekek támogatásában aktívak vagyunk, az AMWAY e-üzletünk kiterjedt, könnyű volt a DEOEC Gyermek Klinika javára is szervezni adományokat, ez pedig külön erre az alkalomra készített hűtőmágnes formájában történt. Szintén 1000 forint / darab áron. Az AMWAY Hungária Marketing Kft. ennek a bevételét is duplázza, és juttatja el a gyermekek számára Debrecenbe.

Bátran állunk minden adományozó akció mögé, hiszen ezek a pénzek, megduplázva közvetlen és biztosan érnek a célhelyre."

IMG 7044-001

Az országos kitekintést Molnár Katinka összegezte:

Két keréken érkezett a segítség: második alkalommal került sor a TOUR DE BÓKAY jótékonysági kerékpározásra április 26-án. A Bókay Gyermekklinika figyelemfelkeltő akciójához az Amway idén is főtámogatóként csatlakozott: önkéntesei nemcsak Budapesten, hanem országszerte további hat helyszínen tekertek a jó ügyért.

A budapesti központi programhoz az Amway jóvoltából további 6 város, Nyíregyháza, Szeged, Hajdúszoboszló, Gyula, Békéscsaba és Debrecen csatlakozott. A vállalat önkéntesei idejüket és energiájukat nem kímélve szervezték meg és irányították a helyi kerékpáros akciókat. A résztvevők a Bókay Gyermekklinika mellett a Gyulai Gyermekkórházért Alapítvány és a Debreceni Gyermekklinika javára is ajánlhattak fel adományokat, melyet az Amway megduplázott. A debreceni gyermekkórház így 340.000 forint, míg a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztálya 880.000 forint támogatáshoz jutott.

Az Amway társadalmi felelősségvállalásának fontos eleme a nehéz helyzetben lévő gyermekek és családjuk segítése. A vállalat évek óta több ezer gyermek gyógyulását teszi könnyebbé: 2011 óta a Bókay Gyermekklinika kiemelt támogatója, emellett önkéntes akciókkal országszerte több városban a helyi gyermekkórházak munkáját is segíti. „Nagyon jó volt látni, hogy országszerte közel ezren álltunk egy fontos ügy mellé. Budapesten 400 résztvevője volt a jótékonysági kerékpározásnak, a további helyszíneken pedig 600 munkatársunk és üzleti vállalkozónk fogott össze a gyermekek minél gyorsabb felépüléséért. Nem kérdés, hogy a programot jövőre is folytatni fogjuk " – mondta el Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

Nem ez volt az egyetlen segítség, amit az idei évben az Amway a Bókay Gyermekklinikának nyújtott. A Föld napján szemétszedési akciót szervezett, amelynek keretein belül a klinika környezetét tették szebbé, januárban pedig 1,5 millió forintos adománnyal támogatták a kórházat. A vállalat nemrégiben a klinika kis lakói számára 200 darab Amway mamuszt is ajándékozott. A vidám, színes lábravaló mosolyt csalt az itt gyógyuló kis páciensek arcára, ezzel is színesítve a sokszor szürke kórházi hétköznapokat.

IMG 7068-003

IMG 7072-004

IMG 7076-005

IMG 7082-006

IMG 7087-007

IMG 7090-008

IMG 7091-009

TourDeBokay Hajduszoboszlo-010

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)