Payday Loans
2024 május 03, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Rock Cafe Majális 1.-2. nap

Karthago-008Káposztás Gergely idén hetedik alkalommal szervezte meg a speciális szoboszlói hétvégét, mely elméletileg egy városi majális, gyakorlatilag egy három napos zenei ünnep, ahol a fellépők nem igazán a gázsiért, sokkal inkább szívből muzsikálnak.

 

A kezdő napon olyan zenészek léptek színpadra, akik miatt haza jöttek a régi iskolatársak, barátok. Szűcs János, Jankai Béla és a többiek.
A B52 története egy fantasztikus bulival kezdődött. Jankai Béla úgy szerette volna megünnepelni a születésnapját, hogy barátaival egy igazi örömzenélést rendez. Így alakult meg, első gondolatra egy estére, igazából remélhetőleg sokkal többre a B52! A csapat tagjai Jankai Béla (billentyűk - vokál), Kálmán György (ének), Szűcs János (gitár), Járdány Barna (basszusgitár - vokál) és Pálmai Zoltán (dobok). A szülinapi örömzenélés 2015. május 1-én Hajdúszoboszlón folytatódott a közönség legnagyobb örömére.

B52-002

A hivatalos részt Holoda Attila alpolgármester nyitotta meg, aki rövid köszöntőjében elmondta, maga is nagy kedvelője az igényes zenének. A Rock Majálison városunk alpolgármestere több koncerten is részt vett és sok gyermekműsort kísért figyelemmel.

IMG 8639-005


Tapsolt a KMVMKK Citera zenekarának, a Kökörcsin népzenekarnak, a néptáncosoknak és a musicaleseknek.
A csütörtök esti hangulat végig kísérte az egész rendezvényt! Pénteken a Brian Adams tribute lépett színpadra. Akik nem ismerték Őket, nagyon rácsodálkoztak a fantasztikus hangzásra. A Rock Café színpadán ismét csoda történt több szempontból is! Hiszen a sátorban meglepetés vendégek tűntek fel! Roy és Ádám a szoboszlói mediterrán tengerpartról érkezett pihenni a zenés barátok közé, csak pár szám erejéig ugrottak fel a világot jelentő deszkákra. Aztán ott ragadtak, csak úgy szeretetből. Egész estés koncert lett a láthatóan jókedvű örömzenélésből. Ez volt az az érzés, amit nem lehet pénzért megvásárolni, ami ragadós és örök életre szóló élmény! A közönség fantasztikus ajándékot kapott a szoboszlói Rock Majálison péntek este is!

B E T-001

Zenészbarátság! Ez igen! Csákvári László, Balikó Tamás, Nagy Ádám, Csányi Zoli és Roy Kohánszky!

IMG 9046-007

Szombaton az égiek akartak jót tenni az ország keleti részén. S persze tudjuk, hogy a májusi eső aranyat ér, idén több szempontból is, azért jobb lett volna, ha nem esik egész nap! A vacak idő miatt a napközbeni programok kicsit családiasra sikeredtek, de persze ennek is megvolt a maga varázsa! A vitézek megtartották reggeli bemutatójukat, majd igazi népzene csendült fel a színpadon. Utána táncosok következtek több kategóriában. A Porszem Lovas Egyesület a rossz idő és a csúszós talaj miatt, ló helyett kutyát hozott a bemutatóra, hogy a buli továbbra is állati jó legyen.

Retronom-010


Szombaton délután Hell Tibor és a Musicalesek zárták a sort a nagykoncert előtt. A Karthagó előzenekara a Kovács Tamás Band volt. A családi vonal maradt az utolsó estére is. Az elefántdübörgést több generáció hallgatta, tapsolta, énekelte végig.
A speciális, családegyesítős, sok napos, rengeteg programos Rock Café majális idén is remekül sikerült! Köszönet érte Gergőnek és csapatának!

Hastáncosok Ízisz kendővel-003

 

IMG 8626-004

mazsi-009

Retronom-010

IMG 8819-006

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)