Payday Loans
2024 április 24, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

TeSzedd Szoboszlón

DSCF7154 modified-001Szoboszlón önkéntesek hada szedte a szemetet péntektől vasárnapig. Bár az országos átlagot nem sikerült hozni, ennek most örülünk, mert ez azt jeleni, hogy Szoboszló nem szemetes!

 

Rekordmennyiségű, mintegy 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze a péntektől vasárnap délutánig tartó országos TeSzedd! akcióban.
Az Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű programban a becsült adatok szerint több mint 170 ezren dolgoztak; az önkéntesek 1590 helyszínen csaknem 1,5 milliárd forint értékű munkát végeztek el.
Az ötödik alkalommal meghirdetett TeSzedd! akciót a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság szervezte.
Hajdúszoboszlón is több szervezet regisztrált és kutatott hétvégén szemét után, de szerencsére a tapasztalatok azt mutatták, hogy tiszta városban élünk. Az önkéntesek a városközpontban nem találtak sok szemetet, Hajdúszoboszlón több más településhez képest jó a helyzet, de azért persze lenne min javítani! A Városszépítő Egyesület csapatát Porszemként segítve, azt tapasztaltam, hogy a szemét nagy része eldobott papírzsebkendő, különböző italos flakonok, a kicsi felestől, a nagy műanyagig és mindenhol rengeteg csikk. A legtöbb szemét a buszmegállók, boltok, kocsmák környékén volt. A klasszikus lakossági szokások tehát nem változtak, annak kell próbálkozni, aki tenni akar környezetéért. A gyermekeket rá kell venni, nevelni arra, hogy ne szemeteljenek és merjék bátran megszólítani azt, aki szemetel! Rendet kell tartani, mert ahol tisztaság van, szó szerint ciki szemetelni.

DSCF7156 modified-002

DSCF7166 modified-003

DSCF7154 modified-001

DSCF7167 modified-004

DSCF7173 modified-005

Szoboszlói Színes– Kiss Klára
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)