Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Korszerűsítik a tűzoltó laktanyákat

DSC09922 másolataTovább folytatódnak az energetikai korszerűsítési munkálatok a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó laktanyáin. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két tűzoltó laktanyája nyerte el a kormányhatározatban elfogadott 416 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást, amely teljes mértékben Európai Uniós finanszírozású. A pályázat keretében a debreceni és hajdúnánási ingatlanok energetikai korszerűsítése valósulhat meg.

 

Az energiahatékonyság javításán belül új szigetelést és nyílászárókat kapnak a Hajdúnánási és a Debreceni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságok épületei, a fűtési-hűtési és melegvíz, valamint a világítási rendszert is korszerűsítik, és napkollektorok segítik a megtakarítást. A napelemek alkalmazásával megújuló energiából villamos energiát állítanak elő, valamint a világítótesteket is cserélik, így a laktanyák fenntartási költségei jelentősen csökkennek majd.

A munkákra kiírt közbeszerzési pályázatot mind a hajdúnánási, mind a debreceni laktanya vonatkozásában a debreceni DH Szerviz Kft. nyerte. A hajdúnánási tűzoltólaktanya főépülete, valamint a raktár, kazánház és garázs felújítási munkálatai már április elején megkezdődtek. Összesen 772 négyzetméternyi új külső homlokzati hőszigetelést is kapott a régi épület. A kültéri nyílászárók mellett az ajtók felújítása és hőszigetelése is megtörtént. A körülbelül 46 millió forintnyi beruházás során kiemelt figyelmet kellett fordítani az eredeti állapot megőrzésére is, mivel a tűzoltó-parancsnokság százhuszonöt éves épülete műemlék jellegű. Május végétől már új pompájában díszeleg a hajdúnánási laktanya.

látványterv másolata

Debrecen esetében a június 23-ai szerződéskötést követően kezdődhetnek el a munkálatok, amely mindhárom épületrészt érintik majd, és mivel egy hatalmas komplexumról van szó, ez jelentős költségeket fog felemészteni. A mintegy 370 millió forintból megvalósuló homlokzatszigetelés, nyílászárócsere, termoventilátorok, fűtés - és világításkorszerűsítés, valamint a napelemek felszerelésének segítségével egy igazán korszerű laktanyában tölthetik majd mindennapjaikat a debreceni tűzoltók.

Dr. Kiss Szilvia tű. fhdgy.
helyettes megyei szóvivő

20150622 112846 másolata

DSC09922 másolata




 

hajdúsági-ízek-fesztiválja-2015-molinó

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)