Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Hajdúsági Fesztivál Hajdúszoboszlón

IMG 4608-005Június utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Hajdúsági Ízek Fesztiválja és a Hajdúvárosok Találkozója. A programot a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete szervezte.

 

A három napos fesztiválon több mint negyven produkció fordult meg a színpadon. A hajdúvárosok remek művészeti csoportokat delegáltak és volt olyan fellépő is, aki nemzetközi kapcsolatai révén ukrán művészeket mutathatott be a közönségnek!
A szervezők most is gondosan ügyeltek arra, hogy a rendezvény ideje alatt minden korosztály megtalálhassa a kedvére való programot. Volt mese, tánc, nóta és hipp-hopp, népzene és jazz, egyszóval színes kínálattal készültek a fellépők.
A jeles esemény első napjáról már beszámoltunk itt. Most nézzünk mi történt szombat délután és vasárnap.

IMG 4517-004


A változatos programok peregtek a színpadon, és a meleg nyáriasra fordult időjárás is sok látogatót, vendéget csábított a főtérre. Így a Kökörcsin Népzenei Együttes és a Forgórózsa táncosai remek hangulatot teremtettek szombat délután a Szent István Parkban táncházukkal. Majd a Bíborkadarka Néptánccsoport alatt lehetett némi lélegzetet venni a hőségben, és máris a Hímes Néptáncegyüttes hívta táncba a fesztivál vendégeit.

IMG 4485-002


Az est hátralévő részében már egy másik műfaj uralta a színpadot, a BaraBonto együttes élő koncertje fergeteges hangulatot teremetett.
Szombat este került sor tombolasorsolásra, ahol most is mint minden alkalommal értékes nyereményeket sorsoltak ki, elégedettek lehettek a fődíjasok is, hiszen hosszú hétvégéket nyerhettek különböző szállodákba.

IMG 4684-009


Majd szintén szombat este hirdette ki és adta át a Fesztivál étele díjat Máté Lajos a Turisztikai Bizottság elnöke. Ez alkalommal az első helyen a Hortobágyi Csárda szarvasmarha burgere, második helyen a Lorena Étterem sült libacombja, harmadik helyen a Barátság slambuca foglalhatta el dicső helyét. Reméljük mindenki mindent megkóstolt az eredményhirdetés után!
Az est sztárvendége a Carbonfools volt, sokak örömére ismét Hajdúszoboszlón.
Cikkünkhöz kisfilmet is mellékeltünk a Carbonfools koncertről, mely megtekinthető ITT!

IMG 4709-010

DJI 0021-001

A felvételen jól látszó hangulat végig kísérte az egész programot. Szoboszló igazi fesztivál városként adott helyt a találkozónak.

Vasárnap délután maximum a hangosító srácok és az éttermek, árusító standok személyzete volt kicsit fáradt. A mindig friss fellépők és a folyamatosan érkező vendégek lelkesen kísérték figyelemmel a záró műsorokat.
A hajdúnánási Csűrdöngölő nótái után a Tele Band ismét kellemes perceket szerzett a hallgatóságnak, majd a Dolce Dance salsa táncosai és a debreceni Pergő Hagyományőrző Műhely előadása következett.
A hajdúnánási Gimnasztráda akrobatikus táncokat mutatott be, a Téglási Színjátszókör pedig a Padlás című musicalből énekelt részleteket.
A DFDC téglási moderntánc csoport kemény hipp-hopp előadásával megrezgette a színpadot, amit a Nána Formációs Társastánc Stúdió táncosai temperamentumos előadásukkal tovább feszegettek.
A fesztivál zárásaként a püspökladányi Megdöbbent Városlakók léptek a világot jelentő deszkákra.
Mindhárom napról hamarosan képgalériát is feltöltünk.

IMG 4489-003

IMG 4618-006

IMG 4640-007

IMG 4665-008

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Tiliczky Katalin - Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)