Payday Loans
2018 február 21, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Elfogta a rendőrség a 100 milliót zsákmányoló sorozatbetörőt

elfogas 2 4Országszerte összehangolt akciókkal lép fel a rendőrség a betöréses lopások elkövetőivel szemben, ezúttal egy debreceni betörés-sorozatot derített fel a hatóság. A gyanúsítottól közel 100 millió forint értékű arany ékszert, készpénzt foglaltak le.

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával indít akciót a lakásbetörések megelőzése, valamint ezen bűncselekmény elkövetőinek felkutatása és azonosítása érdekében az ország valamennyi megyéjét érintően.

A rendőrség a megyéken átívelő bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával célba veszi a sorozat jellegű betöréses lopásokhoz kapcsolódó bűnözői körök felszámolását.

A Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi helyzetértékelése alapján ugyanaz a tettes több betörést is elkövetett a Debrecen, Vezér utca környékén 2014. március elejétől kezdődően. A gyanú szerint az elkövető először egy debreceni családi házba tört be, ahonnan arany tömböt, ékszereket, valamint készpénzt és nyereménybetétkönyvet lopott el, majd pár héttel később egy másik debreceni családi házból 16 millió forint készpénzt és arany ékszereket tulajdonított el. A rendelkezésre álló adatok szerint összesen 15 betörés történt a környéken, amely az elkövető terhére róható. A tettes az esetek többségében milliós értékű zsákmánnyal távozott.

A széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a nyomozás látókörébe került a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható V. Károly, akit 2015. június 12-én a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogtak. A férfinél a rendőrök bűncselekmény elkövetéséhez használatos szerszámokat, sarokcsiszolót, csavarhúzót, vésőt, illetve kesztyűt találtak és foglaltak le. A Betörési Alosztály munkatársai a 47 éves férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az eljáró nyomozási bíró 2015. június 15-én elrendelt. A gyanúsított beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint V. Károly nem csak Debrecenben, hanem az ország más városaiban is követett el betöréseket. A debreceni nyomozók a férfinál tartott házkutatás alkalmával közel 100 millió forint értékű arany ékszert, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. A gyanúsítottal összefüggésbe hozható további bűncselekményeket a rendőrség vizsgálja.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

elfogas 1 2

elfogas 2 4

20150722 101027

dscf0041 0

dscf0047 4

04-1 2

 

Szoboszlói Színes–  Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Szoboszlói Színes

Kiss Klára - Tel.: +36 30 299 8921, Buzási László - Tel: +36-30 773 0781

E-mail: szoboszloiszines@hotmail.com - szoboszloihirek@t-online.hu

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Gorkíj utca 2.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)