Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Felderítették a kegytárgylopást

20152708095121 másolataKorábban már beszámoltunk róla, hogy betört Nagyhegyesen a református templomba, kegytárgyakat és pénzt lopott a gyanú szerint a helyi K. László (38). Elfogása után tagadta, a zsaruk azonban a háza vízóraaknájában megtalálták a lopott holmikat.

 

 

 

Nagyhegyesről egy polgárőr jelentette be a rendőrségnek augusztus 6-án délután: valaki egy téglával tenyérnyi lyukat ütött a református templom egyik ablakának üvegén. A járőröknek a gondnok kinyitotta az istenházát, odabent kutatás nyomait találták, az ablakpárkány alatt pedig vérnyom volt a falon. A betörő több kegytárggyal, egy alpakka kehellyel, két alpakka kehelytartó tányérral, egy réz keresztelőkancsóval és fémpénzben mintegy háromezer forintot vitt el.

20152708095055

Betörte az ablak üvegét

– Megállapítottuk, a tolvaj alacsony termetű lehetett, mert csak egy betonkockára állva érte el az ablakot. Sportcipőt viselt, amelynek talpnyomát a helyszínen rögzítette a bűnügyi technikus. A tettes az irodában kinyitott egy borosüveget, a dugóját ott hagyta – sorolja a nyomokat Csiki Gergely százados, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Korábbi nagyhegyesi bűncselekmények miatt kollégáim már eljárás alá vonták a helyi K. Lászlót, aki alacsony, sportcipőben jár, italozó életmódot folytat, rendszerint bort iszik. Előző nap a település Széchenyi utcájában egy idős lakónál járt, aki távozása után észrevette, pénz és értéktárgyak tűntek el a házából, erről is rendőri jelentés készült.

20152708095121

Csiki Gergely százados: Megtaláltuk a lopott tárgyakat

A hajdúszoboszlói nyomozók Takács Krisztián főtörzszászlóssal, Nagyhegyes körzeti megbízottjával még a templombetörés napjának estéjén otthonában elfogták K. Lászlót. Erősen ittas volt, kezén horzsolásokat láttak.

– A kérdésre, hol járt az előző napokban, zavart, értelmetlen válaszokat adott. Sportcipője nyoma hasonlított a helyszínen rögzített lábbelinyomhoz, ezért előállítottuk a kapitányságra – folytatja a százados. – Kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését. Házkutatás során a portáján a vízóraaknában megtaláltuk az ellopott tárgyakat, továbbá 15 darab görög katolikus kegytárgyat, amelyeket korábban lopott a templomból, és előkerültek a gyülekezeti házból eltulajdonított csaptelepek és egy létra is. A férfi ezután beismerő vallomást tett.

20152708095147

Takács Krisztián főtörzszászlós adta vissza az értékeket a református lelkésznek

K. László ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság augusztus 9-én elrendelte előzetes letartóztatását. Takács Krisztián főtörzszászlós augusztus 14-én visszaszolgáltatta a kegytárgyakat a református egyházközösségnek.

TAKÁTS LÁSZLÓ
FOTÓ: RENDŐRSÉG, REPRÓ: SZ. L.

 

 

Szoboszlói Színes– Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)