Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Észak-alföldi régió Napja hajdúszoboszlói részvétellel

P1000760A tavalyi debreceni Észak-alföldi régió Napja után ezúttal Szolnokra "költözött" a régió. Az eső szerencsére elkerülte a rendezvényt, így egész nap kellemes időjárás biztosította a kikapcsolódást.
 

A kistérségek idén is termékeikkel, ételeikkel, italaikkal és kulturális hagyományaikkal mutatkoztak be. Színes forgatag várta a Tiszaligetbe kilátogatókat, minden kistérség alaposan kitett magáért. Olyan ételkülönlegességeket is meg lehettet itt kóstolni, mint például a halkolbász, amely néhány évvel ezelőtt horvát mintára pattant ki egy leleményes vállalkozó fejéből. Verseny is folyt a kistérségek között, hogy ki tud szebb, impozánsabb sátorral és termékekkel előrukkolni. Ezt a versenyt- a kilátogató vendégek szavazatai alapján- végül a baktalórántházai kistérség nyerte meg. Ők amúgy is aktívak voltak egész nap, hiszen a fellépők közül is többen- így Kázmér Tamás és Jámbor Lili énekesen, valamint a leveleki néptánckar- ezt a kistérséget képviselték a színpadi produkciójukkal. Nagyon változatos volt a program napközben is a színpadon, hiszen felléptek itt citerások, mazsorett csoportok, népdalkörök és könnyűzenei formációk is.

A tavalyi rendezvényhez képest újdonság volt, hogy ezúttal kézművesek bemutatóit is megtekinthették az érdeklődők.

A rendezvényen a régió hazai és nemzetközi partnerei is részt vettek, így jöttek Skóciából, a németországi Szász-Anhalt tartományból és Északnyugat-Romániából is, valamint ezúttal is találkozhattak a Europe Direct és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaival az érdeklődők. Napközben több nyereményjáték sorsolására is sor került, így a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat kvízjátékának, valamint a Europe Direct totójának eredményét is itt tudhatta meg a közönség. Este koncertekre került sor, fellépett a skót Homework zenekar, a debreceni VAN együttes, valamint este 8-tól Charlie és Somló Tamás adott koncertet. Különösen az utóbbi vonzott sok nézőt, este 8-ra már több ezer ember volt jelent a színpad környékén.

A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a régió lakosaihoz a kistérségeket, azok hagyományait, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács és az Ügynökség munkáját.

Külön apropót szolgált mindehhez az is, hogy mindkét szervezet idén ünnepli alapításának 10 éves évfordulóját. A rendezvényen az Ügynökség külön sátrakban mutatta be tevékenységeit és az aktuális fejlesztéseket.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)