Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Trianonra emlékezünk

TrianonA dédi még élőben élte meg a dolgokat, mérges is volt, ha szóbahoztuk Trianont. Indulatba jött, a két világháború között élte felnőtt életét, elvesztette, majd visszakapta Erdélyt, a  Felvidéket és a Délvidéket, hogy később végleg elveszíthesse.  Én már higgadtabban írok, az unokám pedig lehet, azt sem fogja tudni, mi történt a francia kisvárosban Versailles mellett 1920. június  4-én.  Nos, hogy ez ne így legyen, ma emlékezzen mindenki Trianonra!

trianon01Mindenki tudja, a múltat megváltoztatni nem lehet, de azért csak nem árt emlékezni rá, hogy milyen volt Magyarország a múlt század elején. Jó azt tudni, hogy volt nagyobb az alapterület, kétszer ennyi a népesség és persze büszkeség, szeretet a szívekben.  Szóval, akinek van múltja, lehet jelene és egészen biztosan jövője is lesz és a nagy optimizmushoz, most különösen jól jön egy kis emlékezés. Aki pedig belemerül a részletekbe arra is rájön, a személyes kapcsolatok országok sorsát döntötték el. Régen is, most is.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)