Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Hajdúszoboszlói gitárosok a zeneművészeti főiskolán

gitar_01Gitárral a zeneművészetin. Ez az álma sok zeneiskolásnak és idén az egész hajdúszoboszlói zenekarnak sikerült! Részt vettek  a II. Klasszikus Gitárzenekarok Debreceni  Fesztiválján és olyan fellépők között zenélhettek, akiket mindenki szívesen hallgat.

Ezekben a percekben veszi kezdetét a zeneiskola udvarán a Zsivajgó, azaz a nyílt napi koncert és ismerkedés a hangszerekkel, melyen a húrok közé csapnak azok a gitárosok is, akik május elsején a hajdúszoboszlói Arpeggio gitár együttessel, Hellné Kádár Edit vezetésével meghívást kaptak a Debreceni  Egyetem Zeneművészeti karára, a II. Klasszikus Gitárzenekarok Debreceni  Fesztiváljára.  A rangos eseményt Adrovicz István szervezte. A gitárzene iránt elkötelezett művész, tanára volt  a hajdúszoboszlói Zichy Géza Zeneiskola igazgatónőjének, ami talán látszik is, mindketten sokat tesznek a zenéért és a gyermekekért.  A hajdúszoboszlói csapat már tavaly  készült a remek programra, de rossz volt az időpont. Ennyi gyereket nehéz összeszervezni, de nem lehetetlen. Editke néninek ebben óriási gyakorlata van! A színes több darabból álló repertoár alapja, gyakorlatilag több éve készen van, csak bővíteni és tökéletesíteni kellett.  A koncertre elsősorban a tanszak felsőbb éves növendékei gyakoroltak és két ifjú zenész, Betti és Levente.

gitar_02 gitar_08

A húsz perces, komolyzenei és népzenei átiratokat tartalmazó bemutatkozó műsort a főiskola Liszt termében játszhatták el a hajdúszoboszlói gyerekek, ami külön élmény volt zenészeknek és nézőknek egyaránt!

gitar_06 gitar_09

Miután a csoportok meghallgatták egymást „megalakult” a fesztivál zenekar, melyben Pasch Ernő és Szandai Dániel is gitározott. A nagyzenekar, Martos László külön erre az alkalomra írt darabját játszotta el.

 

A magyar zenekarok mellett az abszolút közönségsikert a Guitarren Ensemble Graz, női gitárzenekar érdemelte ki.

gitar_04

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)