Payday Loans
2024 május 03, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Testületi tájékoztató

varoshazaAz ülés nyílt részén 20, a zárt ülésen 1 (szociális fellebbezés) napirend megtárgyalására került sor.

 

Elsőként a Hajdú Volán Zrt. képviselőink kérésére kidolgozott menetrend módosítási javaslata került terítékre. Az elfogadott javaslat szerint a helyi tömegközlekedési menetrend 2010. június 1-től ésszerűsödik, a 6. sz. járat útvonalába az Árpád Fedett uszoda beiktatása leghamarabb 2010. szeptember 1-től lehetséges, mivel a megálló kiépítéséhez jogerős engedély szükséges. (Az anyagi fedezetet most biztosította hozzá a testület.) A második, munkatervben is tervezett téma a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok átfogó értékeléséről készített előterjesztés volt, amelyet egyhangúlag elfogadtak. Ugyancsak évenkénti beszámoló szerepelt 16. napirendként, a Hajdúszoboszlói Kistérségi Többcélú Társulás eddigi tevékenységéről. Következtek az egyedi tárgyakban tett előterjesztések. Személyi ügyekben a Pedagógiai Szakszolgálat vezetőjének elhunyta miatt pályázat kiírása, a helyettesítés ideiglenes megoldása (3.), a városi televízió 2010. július 1-től munkába álló új vezetője bérének megállapítása (13.). A 4. napirendben a Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezetünk létrehozására és működtetésére szolgáló nyertes pályázatunk támogatási szerződésének megkötéséhez szükséges döntések születtek meg, majd 5.-ként újabb kettő, a településrendezési tervek módosításához kapcsolódó kérelmet támogattak a képviselők. A 6. számú önkormányzati rendelet tervezetek elfogadásával fizetővé vált az Aqua Palace Élményfürdő előtt létesült 74 parkolóhely, illetve magasabb díjúvá a közköltséges temetés, amelyet az önkormányzat fedez. A vagyoni ügyek körében döntés született az önkormányzati tulajdonban álló külterületi hidak közül a K-VIII. csatornán levő felújításáról (7.), a Belső-Kösely torkolati szivattyútelep rekonstrukciójáról (8.), a Csatornakertben és Vénkertben a közvilágítás bővítéséről (9.), az el nyert pályázati támogatás miatt önkormányzati forrásból egyes belvízcsatornák építési, felújítási munkáiról (10.), a Fürdő u. – Gábor Áron út összekötő szakaszának kiépítéséről (11.), utcabútorok beszerzéséről (12.), a Szabó László zug 7. sz. alatti ingatlan ideiglenes bérbeadásáról (15.), vízmegtakarítási program elindításáról (17.). Sor került még az Egyesített Óvodai Intézmény alapító okiratának módosítására (14.), éves közbeszerzési statisztikai összegzés (18.), valamint a két ülés közötti eseményekről szóló tájékoztató (19.) elfogadásra. A 17.30 órakor befejeződött ülés kérdésekre, interpellációkra adott válaszok elfogadásával, ilyen felvetések és a rájuk adott válaszok elhangzásával zárult. Az előterjesztések – majd elkészülte után a jegyzőkönyv – megtekinthetők a www.hajduszoboszlo.hu portálon, az önkormányzat/dokumentumok/testületi ülések részben.

 

Dr. Vincze Ferenc

jegyző

 

Forrás:www.hajduszoboszlo.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)