Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Átalakul a Regionális Fejlesztési Tanács

gazda_6Az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, levelet ír a területfejlesztési miniszternek és távozik a tanács éléről.  A péntek délelőtti találkozón szó volt a tanács eddigi munkájáról és eredményeiről is.
 
gazda_1Az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 1999-ben alakult, életében tehát volt már kormány váltás, s talán a tagok is tudják, az új vezetőség, új  munkatársakat fog delegálni a tanácsba. Gazda László azt mondta, nem várja meg, hogy a miniszter felmentse, inkább Ő ír levelet és lemondásáról tájékoztatta a sajtótájékoztatón megjelenteket is.

A változás egyébként összesen kilenc tagot érint,  Csontos Jánost, Gadus Istvánt, Gedei Józsefet, Gyulai Ferencnét, Jüttner Csabát, Magyar Leventét, Tokár Istvánt, Tóth Józsefet és Tukacs Istvánt.

gazda_9Gazda László elmondta,  teljesen természetes, hogy az új összetételű kormány megválasztja, hogyan és kik fogják a területfejlesztés rendszerét működtetni. Ilyen esetekben az embereknek fel kell állnia.  Öt éves munkája során, az előző évek tapasztalata szerint mindig is megyepárti volt. Sajnálja, hogy a politika az elmúlt 20 év alatt szétszedte a jól működő dolgokat és nem tudta megoldani a területi egyenlőtlenségek problémáját.

gazda_10Lemondása a tanács munkáját nem befolyásolja, tudtuk meg Debreczeni Ferenctől, az Észak- Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatójától. A személyi változások a mindennapi munkában nem jelennek meg, tovább folyik a pályáztatás. A régió az eddigi vezetés irányításával a rendelkezésre álló összegek kevesebb, mint 50 százalékát használta fel időarányosan. A pályázatok egy része már megvalósult , másik része pedig folyamatban van.

A nyertes pályázatok megtekinthetők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, az eredmények menüpont alatt. (www.nfu.hu)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)