Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Szociális konferencia a Hotel Békében

szoc_konf_4Tizedik alkalommal rendezték meg idén a Szociális Igazgatási Konferenciát a Hotel Békében. A szakemberek ismét jelesre vizsgáztak, a hajdúszoboszlói helyszín és a szervezés kiváló volt.

 

szoc_konf_1A 3 napos konferencián összesen 330 résztvevő és 27 előadó vett részt, akik az ország különböző településeiről érkeztek Hajdúszoboszlóra. Az első napon a plenáris ülésen 255 érdeklődő hallgatta meg a Polgármester Úr szívélyes köszöntőjét és az azt  követő 3 előadást.

A résztvevők örültek volna, ha megismerhetik az elkövetkező négy év szociálpolitikai elképzeléseit, azonban erre a Minisztérium átadás-átvétele miatti  elfoglaltság révén nem volt lehetőség. A második napon volt a legnagyobb érdeklődés, ekkor 339 fő vett részt a konferencián. Ezen a napon került sor a szekcióülések lebonyolítására (8 szekcióban), ahol az előadások meghallgatása mellett lehetőség nyílt a konzultációra, a jó gyakorlatok, tapasztalatok átadására is. A szekciók létszáma 20- és 80 fő között mozgott. Nem meglepő, hogy a legnagyobb érdeklődés az önkormányzati segélyezéssel (82 fő) és a gyámügyi igazgatással, gyermekjóléti ellátásokkal (73 fő) foglalkozó szekció iránt volt, hiszen a résztvevők 2/3-a települési önkormányzatoktól érkezett.

A harmadik napon 220 fő résztvevőt regisztráltak a szervezők, akik 4 plenáris előadást hallgattak meg.

szoc_konf_3Az összesített értékelőlapok alapján a résztvevők az ötfokú skála alapján 4, 41 -re értékelték a szakmai programot, 4,75 ítélték a helyszínt, az elhelyezést, az ellátást és 4,82-es átlagot kapott a szervezés. Az előadók értékelésénél (tartalom, aktualitás) a "legrosszabb" átlag a 4,14 volt, a legmagasabb 4,92. Ilyen értékelés mellett nehéz rangsort állítani az előadók között, hiszen az évek óta visszatérő  és mindig magas színvonalú előadásokat tartó Minisztériumi Főosztályvezetők: Kőnig Éva, Katonáné Pehr Erika, Kovács Ibolya (FSZH) mellett, nagyon jó előadást hallhattunk Barabás Gergelytől, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium osztályvezetőjétől. Kiválóan működtek a szekciók is, ahol olyan, szintén visszatérő nagyszerű szakemberek tartottak vitatindító előadást és moderálták a szekciók munkáját, mint például Gács Györgyné főreferens (Nemzeti Erőforrás Minisztérium), Csoba Judit tanszékvezető (Debreceni Egyetem), Ráczné Lehóczky Zsuzsánna főosztályvezető-helyettes (Foglalkoztatási és Szociális Hivatal).

A többi szekcióban közreműködő előadók - akik most először vállalták ezt a feladatot - is kiválóan megállták a helyüket, amit az értékelések pontosan visszatükröznek.

A második napon, a komoly és intenzív szekciómunka után, maradt kevés szabadidő, melyben a Hungarospa Hajdúszoboszló Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt., valamint a Hunguest Hotel Béke**** felajánlásának köszönhetően a résztvevők térítésmentesen fürdőzhettek, és megtapasztalhatták az országos hírű hajdúszoboszlói gyógyvíz jótékony hatását. A szociális területhez illően azonban, a munka itt sem állt le, hiszen még a vízben is folyt a jogszabály értelmezés és az esetmegbeszélés.

A konferencia szöveges értékelésénél a résztvevők különösen kiemelték (most is, mint minden évben), hogy milyen fontos az azonos területen dolgozó szakemberekkel való találkozás, a kapcsolatépítés, hiszen az itt szerzett ismeretségeiket felhasználva tudnak a továbbiakban segítséget kérni egymástól.

szoc_konf_5A konferenciát immár 10 éve  - a mindenkori szakminisztérium anyagi támogatásával - Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala és a szociális ügyintézők képzésével foglalkozó SZIGE Szociális Igazgatási Egyesület végzi. Az évek óta kialakult kiváló együttműködéssel és jó munkamegosztással megvalósuló konferencia fáradhatatlan szervezője a Hivatal részéről Kunkliné Dede Erika csoportvezető és a SZIGE Egyesület részéről Bárányné Zsámba Márta ügyvezető. Az ő munkájukat segíti a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Szociális Csoportja, melynek minden tagja lelkesen vesz részt a feladatok ellátásában.

 

 A konferenciával kapcsolatos információkat a Polgármesteri Hivatal segítségével, Bárányné Zsámba Mártától kaptuk. Köszönjük.

 

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)