Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

18 kórus 600 dalosa a „Kultúra és turizmus éve-”ben Hajdúszoboszlón

meghivo_03A Pedagógus Kórusok Országos Társasága 2009-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Énekkar alapító kórusa ennek a szervezetnek, amely magába tömörít 38 felnőtt énekkart az ország egész területén. Évente megrendezik, egy-egy kórus felkérésével, s az együttesek szervezésében az alföldi és dunántúli régiók kórusainak találkozóját.

2010-ben egy találkozót tart a Pedagógus Kórusok nagy családja. Ennek megszervezésére kapott felkérést, s egyben megbízást az országos elnökségtől kórusunk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Énekkar.

 

A találkozó időpontja 2010. június 12.-13.

Hajdúszoboszló Önkormányzata, a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár, a Hajdú- Bihar Megyei önkormányzat,s a város számos intézménye, cége nagy összefogással vállalta a rendezvény lebonyolításának megszervezését a kultúra és turizmus éve jegyében.

meghivo_01meghivo_02

 

A pedagógus kórusok mozgalma közel 2000 dalost tömörít magába. Soraikban a pedagógusokon kívül 1-1 település szinte valamennyi foglalkozási ága képviselteti magát.

 

A hajdúszoboszlói találkozóra 18 kórus érkezik közel 600 énekessel.

Énekkarok jönnek Szombathely, Balatonfüred, Ajka, Cegléd, Debrecen, Tiszavasvári, Érd, Mátészalka, Téglás, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Tiszaföldvár, Abaúj, Nagykálló, Záhony, Jászberény (2 kórus) városából a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Énekkaron kívül.

Az érkező kórusok zömében túl vannak megalakulásuk 20. évfordulóján, de többen 50-60 éves múltra tekintenek vissza, mint pl. a szoboszlói énekkar. Hazai és külföldi sikersorozatok vannak mögöttük.

A találkozók célja az, hogy az együttesek tagjai találkozzanak, ugyanakkor a vendéglátó város érdeklődő hallgatóságának zenei élményt nyújtsanak, és a koncerteken felcsendülő művekkel a művészetet szolgálják.

A kultúra és a turizmus találkozása:

Városunkat sok éve a reumások Mekkájának nevezik. A hozzánk érkező, gyógyulást, pihenést kereső vendégek igénylik a szórakozást, az élményt adó kulturális eseményeket.

 

Ennek az igénynek is eleget teszünk e rendezvénnyel, mert 2010. június 12-én 17 órai kezdettel három helyszínen, a Kovács Máté Művelődési Központ és a Hunguest Hotel Béke színháztermeiben és a Református Templomban adnak közel 2 órás hangversenyeket a résztvevő énekkarok.

19.30 órakor a Harangház előtt kerül sor a központi ünnepségére, melyen a város polgármestere, dr. Sóvágó László mond köszöntőt. A 18 énekkar közel 600 dalosa az Erkel év jegyében megszólaltatja a Himnuszt, az Éljen a haza…, Bárdos Lajos-Vörösmarty Mihály: Erkel Szózata című műveket.

Vezénylő karnagyok: Pálinkás Péter, Koncz Zsuzsanna és Gebri József.

 

Itt kerül sor a Fasang Árpád emlékére létrehozott díj átadására, mely után a díjazott vezényletével felcsendül  Titanic ének című műve.

 

 

Miden érdeklődőt tisztelettel hívunk és várunk a rendezvényre

 

Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Énekkar vezetősége

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)